Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от

...
Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от
Коментари Харесай

Сестри Стоеви: Няма да играем за България!

Една от най-успешните двойки в международния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви повече няма да играят за България!

Двете сестри оповестиха тежкото си решение във Facebook като повода се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност нейният президент Володя Златев.
Според сестри Стоеви Златев и управлението на федерацията правят закононарушения като преднамерено не им дават суми за подготовка, планувани точно за двете ни шампионки.

"Ще се откажем от нашите фантазии (Европейските игри, Световно състезание и Олимпиада), тъй като не желаеме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение макар, че е извънредно тежко, може би единственото допустимо. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, само че това не е по този начин.

България постоянно ще бъде нашата страна, нашият дом и постоянно ще сме признателни за невероятната поддръжка, която получавахме, само че би трябвало да разберете, че в случай че не се откажем в този момент и не бъдем чути, доста други спортисти ще бъдат на нашето място ", пишат сестри Стоеви.

Борихме се, опитвахме се да разпространяваме бадминтона, успяхме да потвърдим, че България може да бъде огромна мощ в бадминтона на жени-двойки и най-после ръководителят на българска федерация по Бадминтон господин Володя Златев ни сподели, че ние нямаме очакван бюджет и не ни се поставят никакви средства за подготовка-нещо което в следствие се оказа неистина и персонално министър Красен Кралев удостовери пред нас, че това не е истина.

Обидно е ръководителят на федерацията ти да каже, че единствената Европейска купа в историята на българския бадминтон-нашата се съпоставя с републиканска купа и, че бюджетът, който е целеви и ни се поставя поради триумфите ни през миналата 2018г се дава на други състезатели. Благодарим на министерство на спорта и на министър Красен Кралев за поддръжката през годините, написаха още двете състезателки.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР