Една от най-трудните битки, които хората със здравословни проблеми трябва

...
Една от най-трудните битки, които хората със здравословни проблеми трябва
Коментари Харесай

Подкрепата е най-доброто лекарство


Една от най-трудните борби, които хората със здравословни проблеми би трябвало да водят от време на време, е тази със самотата.

Английският град Frome е имал забележителен спад на

незабавните случаи, откакто е почнал да свързва заболели поданици с доброволци и групи за поддръжка. Този обаятелен опит в Англия е разкрил, че построяването на възприятие за общественост води до възстановяване на здравето и благополучието на хората.

Идеята е пристигнала през 2013 година, когато фамилният доктор Хелън Кингстън започва плана Compassionate Frome. Тя е забелязала, че доста от пациентите ѝ се усещат победени от съпътстващите ги болести. Основната причина е била, че тези хора са били третирани по-скоро като "група от признаци ", в сравнение с като човешки същества със здравословни проблеми.

За да промени това Кингстън, дружно с общинския съвет и представители на Националната здравна работа създадва папка на локалните групи за поддръжка. Целта е била болните или депресирани поданици да имат опцията да се срещат по-често с останалата част от обществото, което да им даде нова цел в живота и да ги накара да се почувстват равноправни.

Системата разчита мощно на доброволци, които да дават

необятен набор от неофициални услуги за поддръжка, доста от които са нетипични в днешния свят на свръх-медицински грижи.

"Понякога тези доброволци е трябвало да се оправят с задължения или жилищни проблеми, присъединение към разнообразни групи за извършения, креативен занимания, готварство и други Целта е била болните хора да се социализират, с цел да избегнат възприятието на изолираност и самотност, което по-късно задълбочава заболяването ", споделя лекарката.

Свързани публикации.. Самотата има връзка с диабет вид 2 0 Самотата утежнява хроничните болести 0 Изолацията, а не самотата, редуцира живота 1

Тя изяснява, че химикали, наречени цитокини, които действат като пратеници в имунната система на индивида и провокират инфектиране, също трансформират държанието на болните, насърчавайки ги да

заобикалят обществените контакти. Хората могат да устоят месеци, даже години на обществена изолираност , преди да осъзнаят нуждата от поддръжка и значимостта на другарство с останалите.

Топлото обществено взаимоотношение е основополагащо за човешката еволюция. Констатациите идват във време, когато самотата е зараза.

Този опит може да бъде модел за подражателство на

останалата част на света - доказателство, че не се изисква доста повече от една подадена ръка, с цел да усъвършенства доста живота на хората.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР