Една от най-тежките критики към треньорите в съвременния футбол се

...
Една от най-тежките критики към треньорите в съвременния футбол се
Коментари Харесай

За кого ще настъпи краят на мисия Трофей след днешния финал в Шампионска лига?

Една от най-тежките рецензии към треньорите в актуалния футбол се отнася за неналичието на титли. Независимо какъв брой добре играе даден тим, то най-после определящите за сполучлив за сезон се трансформират трофеите. Има мениджъри, които са се погрижили за необикновен напредък в тимовете, които работят, само че по една или друга причина - златните медали към момента липсват. Именно двама такива експерти ще се изправят един против различен на финала в Шампионска лига – Юрген Клоп и Маурисио Почетино.
Една от най-тежките рецензии към треньорите в актуалния футбол се отнася за неналичието на титли. Независимо какъв брой добре играе даден тим, то най-после определящите за сполучлив за сезон се трансформират трофеите. Има мениджъри, които са се погрижили за необикновен напредък в тимовете, които работят, само че по една или друга причина - златните медали към момента липсват. Именно двама такива експерти ще се изправравят един против различен на финала в Шампионска лига – Юрген Клоп и Маурисио Почетино.
Напредъкът на двата тима под управлението на Почетино и Клоп е огромен, а достигането на финала в Турнира на богатите е единствено едно от доказателствата. Със сигурност мнозина ще кажат, че „ шпорите “ стигнаха до него и с не дребна доза шанс. Най-вече поради противоречивия гол на Фернандо Йоренте против Манчестър Сити във втория 1/8-финал. Отбелязването на три гола против Аякс единствено за едно полувреме обаче потвърди, че Тотнъм заслужава мястото си на финала. А в шампионатите точно това е значимо – тимът да покаже темперамент в верния миг и да се бори до последно. За този построен темперамент и самочувствие основна е виновността на мениджъра. Почетино пое отбора на 6-о място във Висшата лига преди пет години и за този интервал трансформира Тотнъм във водещ тим в Англия и го изведе до първи край в Шампионска лига. През тези години обаче страхотната му работа към момента не е ознаменувана с трофей, който да е и неговият първи като управител. През 2015 година бе близо, само че загуби край от Челси на Жозе Моуриньо за Купата на лигата и от този момент тимът му не се е класирал в борба за трофей. По сходен метод и Клоп бива подложен на рецензии. Ливърпул направи необикновен сезон, само че малко не доближи на тима да завоюва Висшата лига и да преодолее конкуренцията в лицето на Манчестър Сити. Друг огромен минус, който постоянно бива изкарван на напред във времето е, че експертът „ обича “ да губи финали. Два пъти е ставал подгласник в Шампионска лига – един път с Ливърпул и един път с Борусия Дортмунд. Освен това през 2016 година отнесе съществени рецензии, че мърсисайдци изгубиха на финала в Лига Европа от Севиля с 1:3, единствено 7 месеца, откакто пое тима. Все отново, за разлика от своя сътрудник, той е печелил титли, въпреки и не с Ливърпул. В Бундеслигата с Борусия - Клоп стана два пъти първенец, един път сграбчи Купата и 3 пъти Суперкупата на Германия.
Кой от двамата обаче ще вдигне първия си трофей с тима? На какво може да разчитат двамата мениджъри и какво ги разграничава един от различен - може да видите в Sportlive.bg .
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР