Една от най-талантливите български баскетболистки ще продължи кариерата си в

...
Една от най-талантливите български баскетболистки ще продължи кариерата си в
Коментари Харесай

Лидерката на Черно море-Одесос продължава баскетболната си кариера в щатски колеж

Една от най-талантливите български баскетболистки ще продължи кариерата си в лицей в Съединени американски щати. От идващия сезон водачът на Черно море Одесос Юлияна Вълчева ще играе за женския баскетболен отбор на Уестърн Небраска Колидж. През тази година младата баскетболистка приключва гимназия и е решила да продължи образованието си зад океана, оповестява BGbasket.com.

„ Избрах WNCC, тъй като желаех да бъда по-добър състезател. Видях добра опция да преследвам задачите си поради положителното качество на образованието и спорта. Това е късмет за реализация и за подготовка за бъдещия професионален живот “, споделя Вълчева.

Тя разкрива, че с изключение на да играе на високо равнище, желае да получи и положително обучение. Интересите й са в областта на всеобщата връзка и по-конкретно – в публицистиката. „ Моите цели са свързани с по едно и също време с образованието и с баскетбола. Ще се стремя към отлични оценки, да взимам всичките си изпити и да играя баскетбол на високо равнище. “

Треньорът на WNCC Чад Гибни също не спести похвалите си за Юлияна Вълчева. „ Тя е висока и атлетична. Върши в действителност добра работа при завършването с една ръка под коша. “

„ Ние търсим експедитивност, атлетизъм и неотстъпчивост. Тя се вписва в този модел и сме разчувствани, че тя ще пристигна в Съединени американски щати. “, прибавя Гибни.

Въпреки че за Юлияна Вълчева това е огромен късмет, тя споделя, че раздялата с България ще бъде сложна. „ Ще бъде в действителност прочувствено да нося фланелката с името на обичаното ми учебно заведение за финален път, само че мисля, че всеки би трябвало да премине през това. Причината е, че животът се трансформира и ние би трябвало да се учим от предишното, а не да живеем в него “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР