Една от най-спазваните традиции на Бъдни вечер е месенето на

...
Една от най-спазваните традиции на Бъдни вечер е месенето на
Коментари Харесай

Какво се прави с паричката от Бъдни вечер? Отговорът ще ви ИЗНЕНАДА!

Една от най-спазваните обичаи на Бъдни вечер е месенето на содена питка, в която наложително се поставя и пара. Още на 24 декември рано сутринта домакинята стартира с приготовленията на домашния самун. Тя измива ръцете си 3 пъти, преди да започва с месенето на питката. Брашното също се пресява 3 пъти – по този начин повелява традицията.

Чудили ли сте се обаче какво е редно да вършиме с паричката от питката, в случай че се падне във вашето парче? Днес ще отговорим на този въпрос, тъй като подозираме, че мнозина нямат визия дали би трябвало да я запазят в портфейла си или да я похарчат.
Как се действа с паричката от питката на Бъдни вечер? Ето по какъв начин може да си извършите содена питка
Когато чуем за содена питка, незабавно се сещаме за зимните празници. Истината обаче е, че тя е подобаваща за доста други случай. Не е мал...
Прочети повече
Паричката е знак на благосъстояние. Човекът, в чиито парче се падне, ще има доста пари, шанс и обич през новата година.

Преди да се разчупи питката от най-възрастния член в фамилията, се издига над главата и на масата се кани Господ да се навечеря.

Първото парче наложително се сервира пред иконата на Света Богородица и по-късно стартира да се раздава на всеки от фамилията по старшинство.
Вкусни бонбони за Бъдни вечер единствено от 2 съставки
До светлия християнски празник остават броени дни. Всяка една стопанка стартира да мисли за ястията, които ще сервира на трапезата си и...
Прочети повече
Човекът, в чиито парче се намира парата, може да действа по няколко метода. В другите краища на страната се съблюдават разнообразни традиции. Някъде с този шанс, кръговиден като слънцето, се купува нещо малко за спомен. В други краища се подарява на църквата, още веднъж за шанс, здраве и благополучие. Съществува и поверие, че паричката би трябвало да се съхранява с портфейла, с цел да могат парите на човек да се множат и през цялата година да не среща финансови усложнения.

Пожелаваме ви тази година паричката да се падне във вашето парче и шансът да ви се усмихне необятно!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР