Една от най-скъпите спортни надпревари в света - Формула 1,

...
Една от най-скъпите спортни надпревари в света - Формула 1,
Коментари Харесай

Вместо около пистата на Формула 1, в линейка в "заразената" Италия

Една от най-скъпите спортни съревнования в света - Формула 1, беше измежду първите, наранени от международната пандемия от ковид. Сезонът за бързите болиди към момента не е почнал.

Но сезонът за медицинските експерти, изключително в Италия, където записаните инфектирани с ковид досега са над 124 500, а смъртните случаи са над 15 300, тече без отмора към този момент повече от месец.
Нов привет за медиците в Италия от полицията и пожарната Химнът беше изпълнен под прозорците на болница
За това един от най-важните хора за цялата промишленост на Формула 1 - изпълнителният шеф на фирмата-производител на гумите за болидите " Пирели " Марио Изола, реши да предложи услугите си и да подкрепи всички борещи се " на първа линия " с ковид.

За разлика от множеството хора като него - с благоприятни условия, на виновни позиции в огромни компании, той не отдели единствено средства. Предостави в борбата... себе си.
Във Формула 1 стартират производството на респиратори в помощ на лечебните заведения Отборите се включват в битката с ковид
50-годишният Изола е доброволец към службата за спешна помощ в Милано - един от най-засегнатите градове от ковид. След прекарана 14-дневна карантина поради престоя си в чужбина, той е подготвен за първата си промяна.

" Като парамедик знам, че се посрамвам на риск. Може да се изправиш против нападателен пациент, има и риск, когато би трябвало да бързаш с колата за спешна помощ. Случват се произшествия да вземем за пример. Преди няколко години ми се случи да се ударим с различен автомобил, до момента в който карах колата за спешна помощ. Другият водач умря. Всеки път, когато се обадят, се приготвяме да застрашим живота си. Просто би трябвало да го създадем. Приятелката ми не е доста удовлетворена от тази работа ", споделя Изола пред " Сън ".

Той се причислява към незабавната помощ като доброволец, когато е единствено на 18 години, само че едвам довечера чака да изкара първата си цялостна счита - от 19:00 ч. до 5:00 ч. сутринта.

" Говорих с хора като мен, имаме си чат. Те ми описват какво следва. До в този момент най-трудното беше, когато се появят някакви комплицирани обстановки, а в този момент по-скоро всичко това въздейства на душeвността. Обикновено с пациента в колата за спешна помощ се качва някой от околните му, за успокоени и поддръжка. Сега нямаме такова право, с цел да заобикаляме контактите. Може да качим някой в тежко положение и да кажем на околните, че не могат да дойдат с нас. А това може да е последният път, в който виждат своя родственик. Трябва да им разбираем, че такива са процедурите в този момент ", прибавя той.

Над 7000 са доброволците, които оказват помощ на медиците в най-засегнатата област в Италия - Ломбардия. 150 от тях са разполагаем на незабавната помощ, като Изола.

Той не стопира да оказва помощ и със средства за битката със болестта.

" Да, на доброволците не се заплаща, само че би трябвало да се заплати за защитните дрехи, за горивото за коли за спешна помощ. За гуми не се заплаща. Ние сме подсигурили. Парите, които събираме, се разпределят на първо време за хората в потребност - възрастните, които няма по какъв начин да излязат, с цел да вземат пенсиите си, да вземем за пример. Болниците също са ни приоритет ", съобщи още той.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 531 28 20 37 Света 1 236 842 35 389 67 253 255 619 Заразени* Нови Починали България 531 28 20 Света 1 236 842 35 389 67 253
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР