Една от най-предпочитаните напитки в жегите е бирата. Нискоалкохолната напитка

...
Една от най-предпочитаните напитки в жегите е бирата. Нискоалкохолната напитка
Коментари Харесай

Пивовари: И чужденците предпочитат българската бира

Една от най-предпочитаните питиета в жегите е бирата. Нискоалкохолната напитка може даже да ни подейства като лек. А от думите на изпълнителния шеф на Съюза на пивоварите у нас се оказа, че биреното коремче е мит и се дължи на мезетата.

"През лятото се генерират към 60% от годишните продажби на бира у нас. Почивка и бира е стабилно фразеология. Българите избират родното произвеждане. Моите сътрудници създават 98% от бирата в България ", изясни Ивана Радомирова пред Bulgaria on Air.

Стана ясно още, че нашенците в чужбина също залагат на родните марки бира.

"В промишлеността се вършат извънредно доста вложения, с цел да може да се предложи чист артикул на крайния консуматор. Бирата се създава от вода, малц, хмел и пивни дрожди. При някои бири може да се постави малко ечемик, при други - малко грис ", уточни Радомирова.

"Гарантирам, че българската бира е с безупречно качество и има единствено натурални съставки. В бирата не се поставят стабилизатори ", акцентира тя.

Дългият период на валидност на бирата Радомирова изясни с филтрацията и пастьоризацията, които се правят в индустриалния развой. И прикани при покупката на бира потребителите да гледат деликатно периода на валидност.

Освен да четем етикета, би трябвало да знаем, че пивото не трябва да се съхранява на балкона при непосредствена слънчева светлина. Това трансформира качествата на бирата. Трябва да внимаваме и дали бирата не е мътна. Ароматът също е значим - би трябвало да усещаме прохлада и лека мъка.

"Когато чашата е чиста, тогава може да имате хубава пяна. Трябва да се употребява с мярка - до литър за мъжете и до половин литър за дамите ", означи Ивана Радомирова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР