Една от най-посещаваните туристически забележителности в Рим – Пантеона, вече

...
Една от най-посещаваните туристически забележителности в Рим – Пантеона, вече
Коментари Харесай

Новите туристически такси в Рим

Една от най-посещаваните туристически забележителности в Рим – Пантеона, към този момент ще има туристическа такса за влизане.  Италианското министерство на културата разгласи, че в близко бъдеще за влизане в античната постройка ще се заплаща билет от най-много 5 евро, съобщи Българска телеграфна агенция. Деца под 18 години и поданици на Рим ще не престават да влизат в Пантеона гратис.

Посещението на църковните служби също остава гратис, само че се обмисля кои забележителности също да станат платени.

Преди пандемията Пантеонът е бил измежду най-посещаваните обекти в Рим с милиони туристи годишно, като пикът е от 7 милиона. По данни на Министерството на културата на Италия го прави най-посещаваната забележителност в Италия. Затова новата такса ще бъде употребена за поддръжка и реституция на постройката, която е една от най-важните в историята на международната архитектура.

Пантеонът е издигнат в зората на Римската империя - сред 27 и 25 година прочие Хр, като Храм на всички богове. Импозантният му купол е приключен в днешния си тип през първата половина на II век.

През 609 година императорът на Източната римска империя Фока го подарява на папа Бонифаций IV, който го преобразува в християнска черква. В Пантеона са заровени няколко велики италиански художници, измежду които Рафаел, Анибале Карачи и Балдасаре Перуци, както и италианските крале Виктор Емануил II и Умберто I.  

 
Италианският град, който е топ кулинарна дестинация на 2023

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР