Една от най-посещаваните атракции в Ню Йорк са представленията на

...
Една от най-посещаваните атракции в Ню Йорк са представленията на
Коментари Харесай

5 причини, поради които трябва да посетите шоу на Бродуей поне веднъж в живота си

Една от най-посещаваните атракции в Ню Йорк са представленията на " Бродуей ". Почитатели от цялостен свят се стичат, с цел да зърнат онлайн обичаните си мюзикъли и пиеси. 

Както загатва и името, " Бродуей " (в превод от британски значи " необятен път " ) е най-дългата улица в Ню Йорк. И една от най-известните в света. Авенюто се простира на цели 29 км през Манхатън и Бронкс. Интересен факт за улицата е, че съществува още преди Америка да я има. Тогава " Бродуей " е бил просто пътека, която индианците обхождали.

Сега обаче, когато чуем   " Бродуей ", в съзнанието ни изниква един тъкмо избран участък - това е регионът от 42-ра до 53-та улица - домът на американския спектакъл. Този сектор е прочут като театралния регион и е именуван още " огромният бял път ". Прозвището му произлиза от обстоятелството, че това е една от първите осветени с електричество улици в Съединени американски щати. Дори и през днешния ден яркосветещите афиши осветяват нощта напълно в стила на Ню Йорк, който както знаем е градът, който в никакъв случай не спи.

И до момента в който преглеждахме сбирката от представления, част от разнообразните продукции на, се вдъхновихме да ви дадем 5 аргументи, заради които би трябвало да посетите шоу на " Бродуей " най-малко един път в живота си.

1. Изживяване онлайн.

Въпреки че обичаме всичко, обвързвано с филмите, филмът не е шоу онлайн. Шоуто на Бродуей ви предлага доста по-различно преживяване. Намирайки се на сантиметри от актьорите, с цялото си сърце те ще ви отведат на едно странствуване, изпълнено с доста мощни страсти и даже доза напрежение. Тези спектакли ви разрешават да изключите мозъка си за два часа и да се оставите силата на представлението да ви завладее.

2. Така ще посетите и Ню Йорк.

Това е град, който кипи от просвета и раздвижване на всички места, където отидете. Предприемете неподготвено или планувано пътешестване до Голямата ябълка и разгледайте какво може да ви предложи градът. Прекарайте деня си в извършване на покупки или разглеждане на забележителности като Статуята на свободата, а вечерта завършете с хубав бродуейски мюзикъл или пиеса. Независимо дали сте с половинката си, със фамилията си, с другари или сами, шоуто на Бродуей е идеалното нещо, което можете да извършите по време на пътуването си до Ню Йорк.

3. Ще се свържете с други хора.

Една от аргументите, заради които хората обичат да гледат филми в киносалоните, е, че могат да преживеят изкуството с други хора. Същото прекарване ще получите и в спектакъл " Бродуей "! В момента, в който влезете в един от многото театри като Broadhurst, Booth, Gershwin, или August Wilson, ще откриете доста други хора, които са там заради същата причина като вас. Ще се смеете, ще плачете и ще аплодирате дружно с хората към вас. Няма по-хубаво възприятие от това!

4. Ще можете да научите повече за историята и социалните/политическите въпроси.

Всеки драматург основава шоу на Бродуей въз основа на персонални прекарвания, исторически моменти или общ живот. В " Хамилтън " на Лин Мануел Миранда ще научите за бащите създатели, като в същото време ще разберете въздействието на актьорския състав с най-вече BIPOC артисти. В " Игра на плебеи " на Джереми О. Харис публиката следи пресичането на секса, расата, властовите връзки и контузиите в междурасовите връзки. Дори в известния мейнстрийм мюзикъл " Скъпи Евън Хансен " се засягат тематиките за издевателството и психологичните болести.
               

В момента, в който влезете в тези театри на Бродуей, ще разберете, че в тях има доста история - без значение дали са преди малко издигнати или съществуват от началото на 1900 година
               

5. Просто ще ви бъде занимателно.

Когато гледате шоу на Бродуей, ще се увлечете от скандални танцови номера, запаметяващи се песни и смислени разговори. Отидете на " Мулен Руж! ", с цел да се насладите на типичен песни като " Lady Marmalade " и " Chandelier ". Или се нсладете на огромните танцови номера в " Музикантът ".

Представленията на " Бродуей " се считат за върха на международното театрално изкуство. Най-добрите пиеси се явяват на влиятелните награди " Тони ". Дайте късмет на театъра и посетете някое от представленията. Гарантираме, че ще си заслувава!

Открий магията на изкуството с Marquee TV!
Marquee TV –, е богата и разнообразна библиотека със наличие. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно наличие, което включва разнообразни изкуства – спектакъл, балет, опера, класическа и съвременна музика, документални филми и още доста други. Предлага елементарен достъп до световноизвестни продукции, извънредно наличие и специфични оферти, които не могат да бъдат открити в други платформи в България.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР