Една от най-популярните в Турция групи за фолк-рок музика Йорум“

...
Една от най-популярните в Турция групи за фолк-рок музика Йорум“
Коментари Харесай

Репресиите в Турция: фолк-рок група обяви гладна стачка

Една от най-популярните в Турция групи за фолк-рок музика „ Йорум “ разгласи, че стартира гладна стачка с искане задържаните й реализатори да бъдат пуснати на независимост, делата против тях да се прекратят и да паднат възбраните за концертите им, оповестява опозиционният в. “Джумхуриет “.

В изказване до медиите групата показва, че още с въвеждането на изключителното състояние в страната /след опита за прелом от 15 юли 2016 г./ натискът върху активността й се ускорява с всеки минал ден. Оттогава в продължение на 2 години културният център в Истанбул, където репетират, е нападнат 8 пъти от полицията, като всякога инструментите и апаратурата е трошена, отмъкнати са албумите и партитурите, студиото е разрушено. През тези 2 години 11 от членовете са задържани, 6 са оповестени за търсене против парична премия с обвинявания за тероризъм.



„ Днес освен група „ Йорум “ е подложена на репресии и няма право на живот, само че и всеки, който не мисли като ръководещата ПСР. Доказателство за това е фактът, че наши членове попадат в листата на терористите и е заповядано правата им да бъдат смазани. В този интервал бяха неразрешени всичките ни концерти, това продължава и в този момент, и е намерено нахлуване върху изкуството ни. Арестуваха ни, хвърляха ни в пандиза, само че и там не спряхме творчеството си, 30 нови песни написахме и успяхме да ги излъчим “, се показва в изказването.

Все още 7 от музикантите са зад решетките, други 4 се търсят, а площади и игрища извършват възбраната да не позволяват групата да изнася концерти. Гладният митинг продължава трети ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР