Една от най-популярните книги за еволюцията на човешкия вид излиза

...
Една от най-популярните книги за еволюцията на човешкия вид излиза
Коментари Харесай

Чудесата и тайните на човешкия геном излизат в завладяваща книга

Една от най-популярните книги за еволюцията на човешкия тип излиза в ново издание на български език! В „ Геномът” (ИК „ Сиела”) английският академик, публицист и популяризатор на науката Мат Ридли наблюдава историята на биологичния ни тип и изследва научните, философските и моралните въпроси, свързани с интелигентността, заболяванията, безсмъртието .

Известният английски публицист, академик и създател на научно-популярни книги Мат Ридли пресъздава историята на нашия биологичен тип и на неговите прародители от зората на живота до последните открития на генетиката в основополагащия си труд „ Геномът ”. Книгата излиза в ново, редактирано и поправено издание , откакто отсъстваше от книжарниците през последните няколко години.

Ридли изследва човешките хромозоми, с цел да научи тайните, които крият наследените от милиони години еволюция гени – тези, които са в основата както на триумфа ни като тип, по този начин и на най-големите ни недостатъци и провали. От заболяването на Хънтингтън до рака, от приложението на генната терапия до ужасите на евгениката, Мат Ридли изследва научните, философските и моралните въпроси, свързани с интелигентността, заболяванията, безсмъртието .

Геномът ” е занимателен роман за нашите гени, посредством който опознаваме предишното си, разбираме сегашното и мечтаем за бъдещето – дарба, присъща само на индивида.

Мат Ридли (1958) е зоолог, защитил докторат в Оксфордския университет. Като публицист и редактор работи в влиятелни медии, измежду които The Economist, Daily Telegraph, Sunday Telegraph, The Best American Science Writing 2002, Wall Street Journal, The Times, BBC Focus. Освен на голям брой научни материали, Ридли е създател и на редица научно-популярни книги, измежду които са издаваните на български език „ Червената кралица. Секс и еволюция на човешката природа ” (2013) и „ Еволюция на всичко ” (2018), както и взе участие в любопитното издание, което покори книжарниците преди по-малко от месец: „ Предстоят ли най-хубавите дни за човечеството? ” (заедно със Стивън Пинкър, Маклълм Гладуел и Ален де Ботон).

 Ciela книга геномът Ciela

Преводът на „ Геномът ” е на Вихра Йомтова. Корицата на новото издание е на Фиделия Косева.

„ Елегантно написана, разбираема, налична, информираща, само че на първо място – човешка.”

Спектейтър
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР