Една от най-обичаните и четени съвременни руски авторки на криминални

...
Една от най-обичаните и четени съвременни руски авторки на криминални
Коментари Харесай

Черен пудел, риж котарак или Сватба с препятствия

Една от най-обичаните и четени модерни съветски авторки на престъпни романи, Елена Михалкова, забърква коктейл от комизъм и закононарушения с доза парадокс по своя рецепта.
Поканен на женитба в дребен недодялан град, частният детектив Макар Илюшин въобще не допуска, че ще се озове посред нещо като черна комедия. Черна, тъй като вихърът на неуместните събития довежда до напълно същинско ликвидиране. Така че Макар, дружно със своя другар и сътрудник Сергей Бабкин, би трябвало да проверява загадъчна гибел, вместо да се радостни на женитба.
Над годеницата надвисва тежката ръка на закона, а детективите се пробват да си изяснят все по-заплетената предистория на убийството, лутайки се сред трагикомичните облици на сватбарите. Бабичка с тип на ангел и манталитет на озлобен трол, боксьор с нежно сърце, омраза сред съседи, на която могат да завидят родовете Монтеки и Капулети, пълен риж котарак, пияница-женкар със зла жена и мумифициран дъртак със уязвимост към поезията – всичко, което на пръв взор наподобява смешно, като че ли прикрива нещо ужасно. Смешно или ужасно? Или ужасно смешно? И каква роля ще изиграят за разкриването на убийството котаракът Берендей и пуделът Лаврентий?
Елена Михалкова, една от най-популярните съветски авторки на престъпни романи, стартира писателската си кариера инцидентно. Михалкова, която е адвокати и работи като помощник-следовател, написа своите необикновени, занимателни, изпълнени напрегнато детективски истории просто за развлечение на околните си. Когато получава предложение от едно издателство, се оказва, че майка й е разпратила ръкописите за прочит. Скоро романите на Михалкова стават извънредно търсени и обичани, надвишават милионен тираж, а някои заглавия от поредицата, чийто основен воин е детективът Макар Илюшин, към този момент са екранизирани.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР