Една от най-неприятните процедури за домакините е размразяването на хладилника.

...
Една от най-неприятните процедури за домакините е размразяването на хладилника.
Коментари Харесай

Как да размразяваме и почистваме хладилника?

Една от най-неприятните процедури за домакините е размразяването на хладилника. Затова множеството модерни хладилници имат система за топене

Но все пак не постоянно е допустимо да бъде изключен ръчният труд. Препоръчва се един - два пъти годишно да се прави разчистване на хладилника, поучава

Процесът на топене се състои най-много в премахването на снежната завивка от повърхността на изпарителя на камерата за надълбоко заледяване. Далече в предишното останаха хладилниците, които трябваше да се обръщат нагоре с дъното един път месечно, с цел да се размразят.

Колкото по-често се отваря малката врата на камерата за надълбоко заледяване на хладилника, колкото е по-висока влажността във вашата кухня, толкоз по-бързо ще се сътвори снежна обвивка.

Тази снежна и от време на време ледена завивка не вреди на самия ледник, само че защото има ниска топлопроводимост, утежнява замразяването, като пречи на естествената обмяна на топлота сред продуктите и изпарителя.

Съществува заплахата да се повредят елементи от хладилника или изпарителя, когато се пробвате да извадите артикули, които са блокирани със пласт от сняг или лед.

Размразяване изискват тези камери, които нямат система против заскрежаване. Ако вашият ледник е подобен, преди да го размразите, извадете всички артикули.

Продуктите, които могат да се скапват бързо, се поставят в кутия или тенджера, които се слагат в леген със студена вода. Изключете кабела на хладилника от контакта, отворете малката врата на камерата и я оставете в това състояние.

Сложете дебела забрадка на дъното на хладилника, с цел да попива стичащата се вода. За да ускорите процеса на топене, може да сложите в камерата съд, цялостен с топла вода.

Не се опитвайте да изстържете леда с остри предмети, по този начин ще повредите изпарителя. Изчакайте ледът да се стопи и избършете добре със суха забрадка целия ледник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР