Една от най-натоварените седмици за пътуване в годината в САЩ

...
Една от най-натоварените седмици за пътуване в годината в САЩ
Коментари Харесай

Как да опаковате храна за Деня на благодарността за полета си – и да се уверите, че минава през TSA

Една от най-натоварените седмици за пътешестване в годината в Съединени американски щати нормално е седмицата на Деня на благодарността – и за някои хора това значи превозване на пуйка. Но в случай че пътувате по въздух, както се чака да създадат 4,69 милиона души, по какъв начин безвредно – и законно – да опаковате своя сос, заряд, сос от червени боровинки и други такъми за вечеря за Деня на благодарността? Администрацията за транспортна сигурност има управление за това.

TSA ползва това, което назовава предписание за течности 3-1-1: Контейнери с размер за пътешестване, които побират 3,4 унции течност, са позволени в ръчния багаж, и би трябвало да ги опаковате в торба с размер на литър. Това предписание включва течности, аерозоли, гелове, кремове и пасти. И по този начин, какво значи това за храната?

Храни, които не можете да опаковате в ръчен багаж

TSA споделя „ Ако можете да я разлеете, разпръснете, напръскайте, изпомпайте го или го изсипете и е по-голямо от 3,4 унции, тогава би трябвало да отиде в чекирана чанта. " Така че тези нормални храни за вечеря за Деня на благодарността не би трябвало да влизат в ръчния ви багаж, поучава TSA.

споделя CDC. По-малките порции ще се охладят по-бързо.

Нетрайни храни като месо, млечни артикули, останки и някои зеленчуци би трябвало да се съхраняват в ледник в границите на два часа. Ако храната е била изложена на топлота – като гореща кола, която е на 90°F – тя би трябвало да бъде охладена още по-рано, в границите на един час.

Това може да е проблем за пасажери, които имат дълги полети. Но в случай че би трябвало да поддържате ядене хладно, TSA споделя, че ледът е подобаващ за внасяне в регистрирани чанти – стига да остане заледен, когато премине през инспекцията. Ако ледът е отчасти разтопен или има налична течност, контейнерът би трябвало да следва правилото за течности 3-1-1, споделя TSA.

След като получите храната си до местоназначението, към момента има стъпки да вземете, с цел да сте сигурни, че остава безвредно за ястие, споделя Кимбърли Бейкър, шеф на екипа по хранителни системи и стратегия за сигурност в университета Клемсън.

Храната, сервирана на шведска маса, би трябвало да се поддържа на вярната температура – ​​което не междинна стайна температура. Това е 135°F за горещи храни и 40°F за студени. Препоръчително е да се употребяват разтриващи се съдове за горещи ястия и да се съхраняват студени съдове в техните контейнери, от време на време в лед, написа Бейкър за The Conversation.

Остатъците би трябвало да се съхраняват в хладилника за три до четири дни и могат да бъдат замразени, в случай че няма да бъдат изядени в този интервал от време. Замразените храни би трябвало да бъдат размразени в границите на три до четири месеца, споделя Бейкър.

Фризьорите би трябвало да се държат на или под 0°F и с цел да размразите замразена храна, би трябвало да я поставите в ледник, студена вода или в микровълнова фурна – само че в никакъв случай не я оставяйте на плот, съгласно CDC. Не забравяйте, че стайната температура е „ Опасната зона “.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР