Една от най-ключовите връзки в семейството - тази между бащата

...
Една от най-ключовите връзки в семейството - тази между бащата
Коментари Харесай

Баща и дъщеря, които танцуват, защото не вярват на думи

Една от най-ключовите връзки в фамилията - тази сред бащата и дъщерята, ще бъде централен детайл в спектакъла " Танцувам, тъй като нямам доверие на думи ". В него публиката ще може да гледа взаимното осъществяване на сцената на една от водещите изпълнителки на японската танцова сцена Каори Ито и нейния татко, скулптора Хироши Ито.

Емоционалната режисура на двамата, отдадена на фамилията, страховете, отдалечеността, неизказаните страсти, неналичия и престиж, ще гостува на 28 септември в Драматичен спектакъл - Пловдив в границите на идния тази есен фестивал One Dance Week. Тя ще бъде показана със надписи на български.

 Кадър от
© One Dance Week

Кадър от " Танцувам, тъй като нямам доверие на думи "

За вдъхновението зад спектакъла, основан през 2015 година, Ито споделя: " През 2011, годината на цунамито, видях още веднъж детската си стая в къщата на родителите ми. Всичко беше, както преди. Родителите ми я бяха оставили непокътната. Видях и свои остарели фотоси в хола, което ме накара да се усещам като мъртъв човек от фамилията. Сякаш, откогато ме няма, времето е спряло. "

За 60-те минути на сцената двамата пресъздават един персонален диалог, само че водени от универсалния език на придвижването. " Може би задачата на този театър е точно взаимният ни танц. В Япония не имаме вяра на думи ", споделя още Каори Ито.

Освен главен лидер на щерка си в артистичния свят, бащата Хитоши Ито е и театрален дизайнер на представлението.

 Кадър от
© One Dance Week

Кадър от " Танцувам, тъй като нямам доверие на думи "

Един от скъпите уроци, които той дава на щерка си гласи: " Не би трябвало да се движиш в пространството, а да накараш пространството да затанцува дружно с теб. "

Каори Ито е родена в Токио, където навлиза и в света на танцово изкуство. Продължава професионалното си образование в Лондон и Ню Йорк. Завръща се в Токио, с цел да приключи компетентност " Социология ", след което се открива за непрекъснато в Париж. През годините взе участие в редица представления, а през 2008 година прави и първия си независим хореографски план. През 2012 година Каори Ито покорява международните танцови подиуми със спектакъла си Plexus, основан дружно с Орелиен Бори, която откри първото издание на One Dance Week през 2008 година. Наградена е с Ордена за изкуство и литература на Франция, притежател е на Наградата за млади гении в хореографията, а през днешния ден е един от видните представители на японските изпълнителски изкуства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР