Една от най-известните туристически забележителности в света - Айфеловата кула,

...
Една от най-известните туристически забележителности в света - Айфеловата кула,
Коментари Харесай

Париж отбеляза със светлинно шоу 130-годишнината на Айфеловата кула

Една от най-известните туристически забележителности в света - Айфеловата кула, стана на 130 години. Париж означи годишнината на емблематичната постройка с концерт от електронна музика и с огромно светлинно шоу, предадоха международните организации.

Честването се организира в подножието на самата кула, която е един от най-ярките знаци на Париж. С настъпването на вечерта сводовете на кулата бяха осветени от впечатляващо светлинно шоу с потребление на лазерни прожектори, разказващо за историята на монумента, осведоми Българска телеграфна агенция.

Медийната част на празника беше предшествана от благотворителна самодейност. По повеля на кмета на Париж Ан Идалго за 1300 възпитаници на възраст от 6 до 12 години беше проведено гратис посещаване на Айфеловата кула. Към 20:30 часа локално време започнаха да звучат песните на френската певица и композиторка Жан Адед, която гастролира гратис пред многочислената аудитория.

Към 22:15 часа осветлението на кулата беше загасено, като по контурите ѝ пробягаха тънки светлинни линии, сплитащи се в причудливи конфигурации, до момента в който не обгърнаха цялата повърхнина на историческото оборудване. Светлинните метаморфози бяха съпроводени от потпури на известни мелодии. Празничното шоу беше повторено три пъти през вечерта - на всеки час, като то ще може да бъде следено също в четвъртък и петък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР