Една от най-известните политически личности, обявила се срещу независимостта на

...
Една от най-известните политически личности, обявила се срещу независимостта на
Коментари Харесай

Нов мащабен протест в Барселона, МВнР съветва българите да избягват района

Една от най-известните политически персони, оповестила се против независимостта на испанския самостоятелен район Каталуния, свика огромен антисепаратистки протест, оповестява Ройтерс.

В същото време Министерство на външните работи поучава българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до Каталуния в дните на митингите, а непрекъснато пребиваващите в региона български жители или туристи да заобикалят регионите, в които се провеждат протестни мероприятия.

Лидерът на партията „ Граждани ” Алберт Ривера, дружно с хиляди хора развяващи каталунски и испански знамена мина по улиците на Барселона с апел за обединяване.

Пред поддръжниците си той съобщи, че социалистическото държавно управление на Испания не прави задоволително, с цел да постави завършек на хаоса, провокиран от неоправдателните присъди на няколко сепаратистки водачи през миналата седмица.

„ Хората не могат да заведат умерено децата си на учебно заведение, не могат да отидат на работа и да отворят магазините “, съобщи роденият в Барселона Ривера. „ Имаме потребност от испанско държавно управление, което пази по-слабите “.

През последните шест дни сепаратисти влязоха в конфликти с полицията по улиците на Барселона.

Каталунската столица стана сцена на огромни протести, при които имаше ранени и десетки арестувани.

От Министерство на външните работи осведомят още, че генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид наблюдават обстановката и са подготвени да оказват подпомагане при нужда. Остават в действие и предходните предизвестия и известия от Министерството на външните работи на България. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР