Една от най-известните картини на Леонардо да Винчи - Мадоната

...
Една от най-известните картини на Леонардо да Винчи - Мадоната
Коментари Харесай

Тайни рисунки в картина на Леонардо

Една от най-известните картини на Леонардо да Винчи - " Мадоната на скалите ", няма нищо общо с първичния план на ренесансовия талант. Тайни рисунки, направени от Леонардо, са били скрити под картината, заяви " Сън ".

Мистериозните контури разкриват първични проекции на Леонардо за ангела и бебето Христос, със " обилни разлики в това по какъв начин наподобяват в готовата картина ", означават специалисти. Националната изложба в Лондон - която приготвя " задълбочено проучване “ на работата на майстора на Ренесанса - подхванала научни проучвания на картината " Мадоната на скалите “. Експертите прекарали месеци, употребявайки техники за разгадаване на скритата комбинация от 1508 година.

" И двете фигури са ситуирани по-нагоре на рисунката, до момента в който ангелът гледа надолу към младенеца Христос в нещо като мощна прегръдка ", се споделя в изказване на Националната изложба.

" Защо Леонардо се е отказал от тази първа комбинация, към момента остава мистерия “, настояват специалистите.

" Отпечатъци от ръце вследствие на потупване на грунда върху паното за основаване на постоянен пласт с повече или по-малко идентична дебелина също могат да се видят, евентуално дело на асистент - само че може би даже на самия Леонардо. "

Рисунките са направени от материал, съдържащ малко цинк, тъй че може да се видят на макрорентгенови флуоресцентни карти (MA-XRF) и с инфрачервено и хиперспектрално изображение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР