Една от най-известните антивоенни и ЛГБТ активистки в Русия Елена

...
Една от най-известните антивоенни и ЛГБТ активистки в Русия Елена
Коментари Харесай

Известна руска активистка бе убита в Санкт Петербург

Една от най-известните антивоенни и ЛГБТ активистки в Русия Елена Григориева е била брутално убита в Санкт Петербург, заяви Би Би Си. Тялото на 41-годишната жена е намерено на 20 юли в шубраци в близост от вкъщи й с множеството прободни рани. По думите на различен деятел - Динар Идрисов, през последните месеци Григориева е била жертва на принуждение и получавала смъртни закани поради акциите, които водела в отбрана на човешките права в Русия.

" Лена и нейният юрист се обърнаха към правоохранителните органи, както за нападенията, по този начин и за заканите, само че реакция нямаше ", написа Идрисов в обществените мрежи.

Според съветския уеб страница " Фонтака " има арестуван по отношение на убийството. От полицията оабаче не удостоверяват информацията по отношение на смъртните закани по адрес на жертвата. Освен, че се бори за правата на ЛГБТ обществото, Елена Григориева участваше и в акции против съветското анексиране на полуостров Крим и малтретирането на пандизчии.

През 2013 година в Русия бе признат закон, който не разрешава разпространяването на така наречен гей агитация. Според правозащитниците, наредбите са директно ориентирани против всеки, който се опълчва на репресиите против хора с нетрадиционна половост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР