Една от най-иновативните компании в света - Apple, търси креативни

...
Една от най-иновативните компании в света - Apple, търси креативни
Коментари Харесай

Проверете с тест: Ще ви вземат ли на работа в Apple

Една от най-иновативните компании в света - Apple, търси изобретателни хора със мощна логичност. Човекът икона в нейната история - Стив Джобс, нееднократно e споделял в изявленията, че с изключение на мощни софтуерни инженери и графични дизайнери, Apple търси фрагменти с безсънен и еластичен разум и непредвидени за специалността им знания и умения. Това са две от най-често задаваните логичен задания на интервютата за работа в компанията.

Загадка 1.

Вие сте в края на премеждие и се приближавате към 2 порти. Съкровището, което търсите, е зад едната. Зад другата се крие мудна, мъчителна гибел. До вратите има двама души. И двамата знаят зад коя врата се намира съкровището. И двамата знаят зад коя има мудна, мъчителна гибел. Единият от тях постоянно споделя истината. Вторият постоянно лъже. Но вие не знаете кой кой е и имате право да зададете единствено един въпрос на един от тях. Какъв въпрос ще зададете, на кого и какво ще извършите въз основата на това, което той ще ви каже?

Загадка 2.

Пред вас има петима души. Единият постоянно споделя истината. Другите четирима или ще ви кажат истината, или ще ви излъжат, когато им зададете въпрос. Втория път, когато им зададете въпрос, ще превключат. С други думи, в случай че първо са ви споделили истината, след това ще ви излъжат, и назад. Можете да зададете 2 въпроса на всеки един от тези петима души. Може да са към един и същи човек. Или към двама разнообразни души. Какво ще попитате, с цел да разберете кой е този, който споделя истината?

ЖОКЕР: Искате да попитате въпрос, без значение какво те ще ви кажат, по подобен метод, че ще знаете какво ще направи индивидът насреща втория път - ще ви излъже ли, или ще ви каже истината.

РЕШЕНИЯТА:

1. Попитайте който и да е от тях „ Коя врата ще каже другият човек, че крие съкровището? ”. Така и двамата ще ви посочат неправилната и затова вие ще можете да изберете тази, която ви би трябвало.

2. Първо попитайте: „ Вие ли сте този, който споделя истината? ”. След това попитайте „ Кой е този, който споделя истината? ” или „ Кой не лъже? ” според от отговора. Когато зададете първия въпрос, ще ви кажат „ да ” или „ не ”. Ако някой каже „ да ”, той ще е индивидът, който споделя истината, или този, който лъже. Ако е този който споделя истината, ще ви отговори истината на втория въпрос. Ако е този, който лъже, ще ви каже истината на втория въпрос. Ако ви кажат „ да ”, ще знаете, че ще ви кажат истината на втория въпрос. Затова попитайте „ Кой е този, който споделя истината? ” и ще получите верния отговор. Ако кажат „ не ” на първия въпрос, индивидът пред вас не може да е индивидът, който споделя истината, и лъже. Затова след това го попитайте „ Кой не лъже? ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР