Една от най-харизматичните, талантливи и обаятелни актриси на съвременното френско

...
Една от най-харизматичните, талантливи и обаятелни актриси на съвременното френско
Коментари Харесай

Жулиет Бинош - магнетичната актриса, която израсна в пансион

Една от най-харизматичните, надарени и обаятелни актриси на актуалното френско кино - Жулиет Бинош, през днешния ден навършва 58 години. И до момента в който възрастта ѝ в действителност е неразпознаваема, нейните функции са едни от най-емблематичните в историята на френското и международното кино.

Жулиет Бинош се ражда на 9 март, 1964 година, в града на любовта – Париж, с цел да се трансформира един ден в една от най-обичаните и брилянтни актриси.

За себе си споделя, че е потомка на бежанци. По време на Втората международна война полската ѝ баба от страна на майка ѝ е пратена от нацистите в "Аушвиц ". Бяга от родината си и търси избавление във Франция.

"Мъжът ѝ я зарязва, тя сама отглежда двете си деца, работи като шивачка и готвачка – споделя Бинош в изявление за "Ди Цайт “ – От всичко това се разболява душевен, само че не е по никакъв начин елементарно, когато и политиката, и мъжът ти са против теб. Мисля, че от нея съм получила като ген способността за оцеляването. “

Икона на хубостта, стила и гения, Бинош през днешния ден има зад тила си над 50 кино лентата. И няма по какъв начин да е другояче. Детството ѝ не е леко.



Малкото и будно момиченце израства в артистична среда, само че за малко. Баща ѝ – ваятел и сценичен режисьор, и майка ѝ – театрална актриса, се развеждат, когато Жулиет е едвам на 4 години. Изпратена е в интернат дружно с по-голямата си сестра Марион.

По-късно тя ще показа, че не се сърди на майка си за това. След като навършва 15 години, Жулиет заживява дружно със сестра си в Париж.

Това е и времето, когато Жулиет прави първите стъпки на театралната сцена. Играе в пиеси на Молиер и Пирандело. Записва драма в профилираното Национално учебно заведение по изкуствата, само че след две години го напуща. Увлечена от магията на актьорското майсторство, тя трансформира посоката, с цел да се посвети напълно на най-голямата си любов– киното.


Благодарение на гения, огромната си пристрастеност и неуморна работа в киното Жулиет е от дребното актриси, които съумяват със забележително майсторство да влязат в кожата на всевъзможни героини. Впечатляващи са осъществяванията ѝ в киноленти като „ Хусар на покрива “, „ Брулени хълмове “, „ Английският пациент “, „ Шоколад “ и доста други.

Бинош е носителка на „ Сезар “ за най-хубава актриса за „ Три цвята: синьо” на Кешловски (1994 г.), на „ Оскар “ за най-хубава поддържаща женска роля за „ Английският пациент “ (1996 г.) и на БАФТА за най-хубава поддържаща женска роля за „ Английският пациент “ (1996 г.)

Именно страстта, пристрастеността и мощният характер, които Бинош влага в функциите си, я трансформират в една от най-магнетичните и обичани актриси както в родината ѝ, по този начин и по света.

По време на фотосите на кино лентата на Андре Тешине „ Среща “ (Rendez-vous, 1985), в който извършва основната роля паралелно до звезди като Жан-Луи Трентинян и Ламбер Уилсън, Жулиет среща Леос Каракс. Между нея и Каракс обаче искрата на любовта пламва при започване на една друга снимачна площадка – тази на „ Лоша кръв “. Връзката ѝ с Леос продължава близо пет години.

Говори се, че Леос е имал голямо въздействие върху Бинош. Той я принуждавал да отслабва или да напълнява. Заставял я е да се занимава с танци, да се учи да пее и рисува. Въпреки властния му темперамент обаче Жулиет му остава вярна и не стопира да го обича досега, в който той я изоставя поради друга жена – актрисата Катя Голубева.

Болката от изневярата и последвалата разлъка Жулиет претърпява извънредно мъчно.

Години по-късно тя се впуска в любовна случка с колегата ѝ от кино лентата „ Хусар на покрива “ - артиста Оливие Мартинес. Малко по-късно следва бурният ѝ романс с Даниел Дей-Люис.

Последният мъж до актрисата все още е аржентинският режисьор Сантяго Амигорена. Бинош има 21-годишна щерка – Хана, от френския артист Беноа Мажимел, и наследник – Рафаел, на 27 години, от професионалният гмуркач Андре Ал.

Макар че към този момент е влезнала в лигата на артистките, които са изключително капризни при избора на роля, и може да си разреши да отхвърля, зад тила си Бинош има и не толкоз щастлив опит:

"Спомням си за един кастинг, при който режисьорът изиска да се възползва от мен. Спомням си и за един продуцент, който по време на вечеря за екипа се хвърли от горната страна ми и ме хвана за гърдите. В такива обстановки са нужни бързи реакции, с цел да можеш да се защитиш “, споделя Бинош.

Жулиет Бинош постоянно е била непоколебима в изявленията и изразяването на мнението си. Ето за какво, даже и този факт не попречи на актрисата да отбрани холивудския див звяр – Харви Уайнстийн, и самоуверено да изкаже позицията си по въпроса с обвиняванията против него, идващи от над 80 дами.

"Опитвам се да се слага и на негово място. Мисля, че това, което претърпя, му е задоволително. Нека правораздаването си свърши работата. Беше страховит продуцент и не би трябвало да забравяме това, макар че работата с него е била сложна за някои режисьори, артисти и най-много актриси ", съобщи преди броени дни френската икона, като акцентира още, че персонално тя не е имала проблеми с Уайнстийн по време на взаимната им работа по филмите "Шоколад " и "Английският пациент ".

На край ви сервира фрагменти от нейни мисли и изречения за киното, любовта, брака и възрастта:

"Първият ми спомен в живота е за една огромна самотност. С това е мъчно да живееш. "

"Каквото и да се наложи да изтърпим в живота, би трябвало да се отнасяме към него като към урок, като към образование. Точно по този начин схващам всичко. "

"Никога не съм се чувствала красива. В детството ми, вкъщи нямахме огледало. Докато не потеглих на учебно заведение, не се бях виждала нито един път, а майка ми в никакъв случай не ми споделяше, че съм красива… "

"Не съм велика французойка. Жорж Санд, Маргьорит Дюрас, Симон дьо Бовоар – това са великите французойки. "

"Ако звезда е човек, който излъчва светлина, то желая да съм звезда. Но в случай че това е някой, който бръщолеви непрестанно за пари и корици на списания, е непоносимо и не го желая. "

"Снимането на филми е като беленето на лук – би трябвало да махнеш външната обвивка и да усетиш дълбочината на облика, в случай че искаш той да наподобява същински. "

"Филмите са отворени порти, и на всяка от тях аз трансформирам характера и живота. "

"Никога не съм се вкопчвала в младостта. За мен единственият метод да не одъртявам е да не трансформирам възрастта в проблем. "

"Всичко, което съм направила, съм го избрала сама. "

"Аз взаимни отстъпки не върша! "

"Това, което най-вече обичам в този вманиачен живот, са приключенията в него. "

"Колкото повече функции играя, толкоз повече разбирам, че всички хора си наподобяват. Всички минаваме през изменничества, раздели, примирие, обич. "

"Сега се усещам по-добре, в сравнение с 20 години. Тогава се стараех да се одобрявам на другите. Сега към този момент мога да си разреша да се одобрявам единствено на себе си. Разбира се, факт е, че когато дамите в нашата специалност остареят, получават по-малко функции. Но белким е допустимо да живееш до края на живота си със страха да се погледнеш в огледалото? "

"Имала съм четири оферти за брак. Два пъти първоначално и два пъти в края на връзката. Никога не отговорих с „ не “. Просто не дадох отговор. Трябва да призная, че надали ще ме споходи рицарят на бял кон. "

"Не сме на тази земя, с цел да печелим пари, а с цел да променяме себе си, да разширяваме кръгозора си. "

"Какво значи благополучен край? Това, което научаваме от живота, е щастливият край. Винаги го търсим, само че пътешествието е това, което има значение. Щастливият край се крие в същинското предизвикателство. Да разберем кои сме от метода, по който се променяме, когато имаме компликации. "



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР