Една от най-големите звезди на френската музика Мирей Матийо ще

...
Една от най-големите звезди на френската музика Мирей Матийо ще
Коментари Харесай

Гранд дамата на френския шансон Мирей Матийо за първи път у нас

Една от най-големите звезди на френската музика Мирей Матийо ще изнесе блестящ концерт за първи път у нас на 10 април 2020 година Дебютното посещение на легендата на френския шансон ще бъде в зала 1 на НДК, по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Концертът на Матийо у нас ще бъде едно от дребното й участия отвън Франция понастоящем - факт, който прави събитието в действителност извънредно и необичаен късмет за българските ценители на френския шансон и ретро музикалната хармония, които ще получат неповторимата опция да й се насладят онлайн.

“Врабчето от Авиньон”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините извършва дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас. Често е сравнявана с Едит Пиаф, само че пътят й е изцяло друг.



От началото на кариерата си през 1965 година Мирей Матийо не е преставала да твори и да подарява публиката с необятната си усмивка. “В песните си постоянно пея за обич, това е методът по който се изразявам”, споделя певицата. Излизала е пред безусловно всевъзможен вид аудитория, в съвсем всички страни по света. Обичана е еднообразно както от елементарните хора, по този начин и от огромните международни водачи и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. “На сцената тя се усеща вкъщи, там намира своя нравствен мир”, споделя за нея мениджърът й Джони Старк и прибавя: “Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, само че на първо място едно сърце, което обича”.



През 2018 година, след 13 години мъртвило, Мирей Матийо издава настоящия си албум “Mes Classiques “, в който отдава респект на обичаните си произведения от света на класическата музика. „ Mes Classiques “ (Моите класики) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на починалата си майка. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, британски, немски, испански, италиански, съветски и латински. В „ Mes Classiques “ влизат произведения от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега.

През 1998 година е удостоена с почетната купа Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Билетите за извънредния концерт на Мирей Матийо в зала 1 на НДК на 10 април 2020 година са към този момент в продажба в мрежата на Eventim и онлайн на Eventim.bg.

Първите 500 билета са на промоционална цена с 10 лева отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са сред 60 и 100 лева, както и ВИП места сред 120 и 200 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР