Една от най-големите забележителности на Франция – парижката катедрала Нотр

...
Една от най-големите забележителности на Франция – парижката катедрала Нотр
Коментари Харесай

Отварят за посетители парижката катедрала „Нотр Дам“ през 2024-та

Една от най-големите забележителности на Франция – парижката катедрала „ Нотр Дам “, ще бъде открита още веднъж за гости през 2024 година Това заяви министърът на културата на страната Розелин Башло.

Храмът ще стане наличен за туристи и поклонници 5 години след пожара от вечерта на 15 април 2019-а, когато пламъци, зародили на строително скеле, бързо се разпространиха в постройката, унищожавайки покрива и дъбови греди в горната част на стените, срути се и шпилът на кулата. Огнеборците съумяха да потушат стихията едвам на идващия ден.

За реконструкцията на парижката „ Света Богородица “ бяха събрани 1 милиард евро, а френският президент Еманюел Макрон съобщи, че постройката ще бъде възобновена за 5 години, въпреки някои специалисти да допускаха, че работата по нея ще отнеме повече от 10 години.

През пролетта в страната бяха огласени резултатите от следствието на аргументите за пожара в „ Нотр Дам “. Според информация на Le Parisien, основаваща се на данни от правоопазващите органи, следователите не са намерили признаци за тенденциозен палеж. Резултатите от редица осъществени експертизи обаче към момента се чакат.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР