Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и

...
Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и
Коментари Харесай

Караниколов: Южнокорейски гигант иска да инвестира в България

 Една от най-големите южнокорейски компании сега изследва България и още две страни за инвестиция, като тази инвестиция е над 1,5 милиарда евро. Това сподели пред публицисти министърът на стопанската система Емил Караниколов по отношение на евентуалните вложения в страната ни от южнокорейска страна, съобщи " Фокус “. Министърът отхвърли да уточни имената на фирмите евентуални вложители, защото не счете за правилно да разяснява подобен вид информация. 

" Говорим за акумулатори за електрически коли. Те могат да бъдат за редица компании. Компанията, която ревизира България, работи с всички огромни компании “, уточни още той. 

" Асфалтът в действителност не се яде, само че която и да е компания, даже и тези, които ни изследват сега, те желаят инфраструктура. Затова България отделя подобен огромен бюджет. Без инфраструктура, няма да дойдат компании, а без тях няма да можем да задържим работната мощ и децата си в родната им страна “, добави министърът.

Караниколов бе на посещаване в Центъра за научно-изследователска и развойна активност на компанията " Hyundai Motor Group “ в град Хуасонг.

" В Центъра на " Хюндай “ представихме България и концепциите, които имаме, в частност опциите за стратегическо партньорство, отзивът от тяхна страна е да се свържем с европейската им централа, а това ще стане незабавно щом се върнем в София “, разяснява той. Караниколов разясни, че по никакъв метод не става въпрос за коли с бензинов или дизелов мотор, а диалогът в посока на вложения за електрически, самостоятелни коли и опция основаване на Център за изкупуване на самостоятелни коли в България, както и елементи за електрическите коли.

" Трябва те да дойдат в България и да създадем разбор какво може да се осъществя на територията на страната ни като стратегическо партньорство “, добави още той. От думите на Караниколов стана ясно, че към момента не приказваме нито за вложения, нито за продължителността на инспекцията. " Най-важното за нас е да презентираме България като добра дестинация за бъдеща тяхна инвестиция. Когато те решат в кой сегмент да влагат, в случай че решат, тогава към този момент ще обявим съответна инвестиция. В момента единствено би трябвало да представим България “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР