Една от най-големите волейболистки в историята на Марица Пловдив -

...
Една от най-големите волейболистки в историята на Марица Пловдив -
Коментари Харесай

Радосвета Тенева прекрати кариерата си

Една от най-големите волейболистки в историята на Марица Пловдив - Радосвета Тенева, разгласи публично края на своята дългогодишна кариера като играч. След повече от четвърт век по волейболните терени, на 37 години Ради завърши своя сполучлив път като състезателка там, където го и стартира - в родния си клуб, само че към този момент като капитан на един огромен шампионски тим.

" Реших да спра, тъй като чуствам че ми е време ", изясни тя решението си пред клубния уебсайт volleymaritza.bg.

" Не ми е омръзнала играта и в никакъв случай няма да ми омръзне, само че усещам, че физически към този момент не съм на равнището, на което желая да бъда. Затова взех решение да приключа спортната си кариера в този момент. Време беше да се преориентирам и приспособявам към различен метод на живот, друг от този, на който бях привикнала до момента при тези над 25 години спортно-състезателна активност. "

Въпреки че стопира да се състезава, Радосвета Тенева не напуща волейболната зала и спортното занятие. Тя към този момент направи своите първи стъпки в кариерата като треньор и учител.

Родената в Етрополе посрещачка стана част от женския отбор на Марица през 1995 година и се състезава за " жълто-сините " пет сезона. След това игра в клубове от Гърция, Турция, Италия и Румъния, както и за един сезон в българския Левски Сиконко (София). През сезон 2012 186-сантиметровата четворка оказа помощ на гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея) да завоюва втората в своята история купа на Гърция, а през идващите два сезона Тенева и съотборничките и освен повториха този триумф, само че и го дублираха с историческите първи две шампионски трофеи за " червено-белите " от Пирея.

Тенева се завърна в родния си Марица през есента на 2015 година, а година по-късно стана и капитан на пловдивчанки. Трите последни сезона на Тенева като професионална волейболистка бяха повече от блестящи - три пъти първенец на България, два пъти притежател на купа България, веднъж притежател на Суперкупа България. Тя бе част и от историческия интернационален триумф на " жълто-сините ", които станаха първият български тим, съумял да се класира за груповата фаза в женската Шампионска лига. От 2001 до 2009 година Ради Тенева бе част и от женския народен тим на България, с който стигна до бронз от дебютното издание на Европейската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР