Една от най-големите вериги супермаркети в Европа – германската Алди“

...
Една от най-големите вериги супермаркети в Европа – германската Алди“
Коментари Харесай

Германската верига супермаркети „Алди“ планира поне още 100 нови магазина в Китай

Една от най-големите вериги супермаркети в Европа – немската „ Алди “ (Aldi) обмисля по-нататъшно разширение на бизнеса си в Китай като възнамерява да открие най-малко 100 нови магазина, заяви икономическото издание „ Ханделсблат “, предава .

„ Китай е и остава един от най-привлекателните пазари във всички области “, е декларирал Роман Расингер, ръководещ шеф на „ Алди Китай “, добавяйки, че компанията вижда „ голям капацитет на пазара на храни “ в страната.

Досега „ Алди “ е отворила 26 магазина в Китай, всички основани в Шанхай. Според Расингер, регионът в делтата на река Яндзъ с население от 100 милиона души, остава приоритет в настоящия бизнес проект за развиване на компанията. Само в Шанхай „ Алди “ вижда капацитет за най-малко 100 нови магазина, споделя той. Компанията възнамерява да се разшири и в други елементи на Китай, само че към момента преценя къде да разположи повече магазини, прибавя Расингер.

„ Алди “ е дейна в Китай от 2017 година, когато започва електронната търговия посредством Tmall, една от най-големите платформи за онлайн извършване на покупки, а откри първите си физически магазини в Шанхай през 2019 година, само че продължи онлайн търговията, в това число посредством обществените мрежи като WeChat.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР