Една от най-големите вериги супер маркети обяви мащабни промени в

...
Една от най-големите вериги супер маркети обяви мащабни промени в
Коментари Харесай

Защо една от големите вериги в Европа маха етикетите най-добър до от храните?

Една от най-големите вериги супер маркети разгласи огромни промени в политиката си за пакетиране на хранителни артикули в опита си да понижи изхвърлянето на такива.

Британският колос Tesco разгласи, че ще отстрани обозначението " най-хубав до " от 70% от опакованите си артикули. Като причина за това решение от компанията показват, че потребителите изхвърлят огромно количество храни, които към момента са годни за приложимост и не са развалени.

Проблемът е обвързван, че постоянно се получава комплициране сред двата надписа " най-хубав до " и " използвайте до ". Изследване на английската National Federation so Women " s Institutes демонстрират, че по-малко от половината от интервюираните знаят точното значение на обозначението " най-хубав до ".

Продуктите с надпис " използвайте до " могат да бъдат рискови за здравето след посочената дата, до момента в който при тези с " най-хубав до " вкусовите качества се утежняват леко след дадената дата.

Изхвърлянето на храни е един от огромните проблеми на фирмите, които продават бързооборотни артикули, а веригите мъчно се борят с него.

Скоро оповестен документ на The Center of Biological Diversity са изследвани другите вериги и тяхната дарба да се оправят с него. Нито една от изследваните такива не получава оценка А, която е най-високата в класацията. Най-добре се показва Walmart с оцента В.

Освен Tesco и друга английска компания има политика в тази посока. Co-operative Group продава някои от продуктите след датата посочена в категорията " най-хубав до " на доста ниски цени и подарява такива артикули на благотворителни организации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР