Една от най-големите в САЩ промишлено-финансови корпорации United Technologies Corp.

...
Една от най-големите в САЩ промишлено-финансови корпорации United Technologies Corp.
Коментари Харесай

United Technologies купи Rockwell Collins за $23 милиарда и се дели на три

Една от най-големите в Съединени американски щати промишлено-финансови корпорации United Technologies Corp. (UTC), е взела решение да раздели своята активност на три самостоятелни компании. Стъпката в огромна степен е подбудена от желанието на нейните вложители.

Една от отделените компании ще бъде производителят на асансьори, лифтове и ескалатори Otis. Втората е Carrier, занимаваща се с производството на климатици, системи за отопление и вентилация, излиза наяве от известието на UTC.

В запазващата названието компания UTC остават основни аерокосмически действия, чийто активи се усилват с придобиването на производителя на авиационна електроника Rockwell Collins за 23 милиарда $.

 UTC получава утвърждение за поглъщането на Rockwell Collins за $23 милиарда
Най-голямата авиационна договорка в историята ще се реализира

Американската компания ще усъвършенства позициите си

Тази договорка, почнала през септември 2017 година, бе приключена преди при започване на седмицата след дълги инспекции от страна на антимонополните органи.

Освен Rockwell Collins в UTC остава производството на самолетни мотори и газови турбини Pratt & Whitney.

Според прогнозите на UTC, продажбите на корпорацията за 2018 година ще доближат $65 милиарда. Приходите на Otis за 2017 година са били в размер на $12,3 милиарда, а на Carrier - за $17,8 мииларда.

Процедурата за разделянето на UTC на три самостоятелни компании би трябвало да приключи през 2020 година. Сегашният началник на корпорацията Грег Хейес остава общоприет шеф и ръководител на съвета на шефовете на UTC. За новите ръководители на Otis и Carrier към този момент не се оповестява.

Акциите на United Technologies в понеделник нарастнаха с 2,2% до $130,81. Пазарната капитализация доближи $102,5 милиарда, което прави United Technologies една от най-големите корпорации, които в миналото са се делили на по-малки компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР