Една от най-големите рафинерии за злато в света - швейцарската

...
Една от най-големите рафинерии за злато в света - швейцарската
Коментари Харесай

Една от най-големите рафинерии за злато в света спира ръчния добив

Една от най-големите рафинерии за злато в света - швейцарската Металор (Metalor), заяви през днешния ден, че ще работи единствено със злато от огромните промишлени мини, с цел да понижи риска от противозаконни интервенции по веригата за доставки, съобщи Ройтерс.

Ръчният рандеман на злато, така наречен занаятчийски рандеман, е рандеман в по-малки мащаби. Той се ускори през последните години, защото търсенето на злато набъбна и това увеличи цените.

Ръчният рандеман обезпечава прехранване на милиони хора, постоянно в най-бедните страни в Южна Америка, Африка и Азия. Този рандеман обаче постоянно води до приключване на химикали в скалите, почвата и реките. При него изискванията на работа могат да са ужасни, а добитото злато постоянно е предмет на контрабанда или се употребява за пране на пари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Металор разгласи, че ще спре да работи с мини, ползващи занаятчийския рандеман, както и с компании, които събират или препродават злато от такива мини поради компликацията да се откри законността им и произхода на златото.

" Увеличаването на ресурсите за да се подсигурява спазването на условията и сложните условия в минните региони принудиха Металор да премисли метода си към занаятчийския рандеман ", заяви компанията.

" Като резултат от това решение, Металор ще прекрати активността си в Колумбия, откакто към този момент разгласи, че ще спре бизнес взаимоотношенията си с фирмите, които събират и препродават злато доре в Перу ".

Проучване на Ройтерс през април откри, че злато за милиарди долари е било предмет на контрабанда от Африка за ОАЕ, които са вход за други пазари на злато.

Металор създава към 500 тона злато на година в рафинериите си в Швейцария, Съединени американски щати и Азия, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Антоан дьо Монмолен.

Той добави, че златото от мини, ползващи ръчен рандеман, е по-малко от 5 % от това, което компанията обработва.

Металор спря да работи със занаятчийски добито злато от Африка през 2015 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР