Една от най-големите правозащитни организации Амнести Интернешънъл разкритикува доклада на

...
Една от най-големите правозащитни организации Амнести Интернешънъл разкритикува доклада на
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл: САЩ защитава човешките права, които са удобни за интересите им

Една от най-големите правозащитни организации " Амнести Интернешънъл " разкритикува отчета на Държавния департамент на основаната предходната година в Съединени американски щати Комисия за неотменими права на индивида, обвинявайки американската администрация, че се пробва да избере единствено аспекти на отбраната на правата на индивида, които са подобаващи за нея, игнорирайки останалите. Това се показва в необятно публикувано изказване на американския клон на организацията.
" Правителството на Съединени американски щати няма право едностранно да преглежда кои права на индивида се съблюдават и кои се пренебрегват ", съобщи представителят на правозащитната организация Тара Демант, съобщи БГНЕС.
Според правозащитниците, Държавният департамент в действителност " избира човешките права, които са комфортни за ползите му ". " Администрацията се стреми да сътвори подчиненост на правата, в която взема решение кои права са " неотменими " и кои, както е посочено в отчета, са " непоследователни и резултат от социално-политически спорове ". Последната категория, както би се очаквало, включва половите и репродуктивни права, както и правата на ЛГБТ хората ", съобщи Демант.
" Този отчет единствено в допълнение показва пренебрежението, с което тази администрация се отнася към правата на индивида, както и нежеланието си да зачитат някои от тези права ", сподели тя.
По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, изказвайки се във Филаделфия на събитие, отдадено на предаването на отчета на Комисията за неотменните права на индивида, съобщи, че главните извършители на правата на индивида в света са Русия, Китай, Венецуела и Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР