Една от най-големите обществени тайни на модерното време безспорно е

...
Една от най-големите обществени тайни на модерното време безспорно е
Коментари Харесай

ЦРУ и ФБР: не използвайте Huawei и ZTE смартфони

Една от най-големите публични секрети на модерното време несъмнено е фактът, че софтуерните колоси и държавните управления разполагат с най-различни механизми за подслушване и следене, с помощта на всевъзможните електронни устройства, които ни заобикалят.
Тази седмица обаче стана ясно, че казусът даже не може да се назова загадка, откакто ръководителите на шест американски организации за разузнаване, измежду които Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР, направиха обществено изказване по въпроса.
По време на среща в американския сенат бе оповестено, че западното общество е значимо да заобикаля използването на Huawei и ZTE смарт телефони, защото те съставляват самобитни подслушвателни устройства за китайското държавно управление.
Лидерите подчертаха, че създателят на компанията Huawei е инженер, който преди време е бил част от ръководещата партия в Китай. Директорът на ФБР Крис Рей заяви, че е извънредно обезпокоен за способността на китайското държавно управление неусетно да събира и доближава до персоналните данни на хиляди американци и европейци.
Американското държавно управление неведнъж е опитвало да попречи на Huawei да навлезе на западния пазар, а сега се разисква и закон, с който да се забрани на държавни чиновници да употребяват въпросните смарт телефони.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР