Една от най-големите неправди в историята на рока най-накрая беше

...
Една от най-големите неправди в историята на рока най-накрая беше
Коментари Харесай

Една песен, превърнала се в „ябълка на раздора“

Една от най-големите неправди в историята на рока най-сетне беше поправена, оповестява Би Би Си. През последните 22 години The Verve не са изкарали и пени от известната Bittersweet Symphony , откакто трансферираха правата за песента на The Rolling Stones.
 Gulliver/Getty Images
Песента се трансформира в „ ябълката на раздора “ и стана обект на правосъдна борба малко след излизането си, откакто The Verve направи симфонична версия на песента на The Rolling stones - The Last Time . В резултат текстописецът Ричард Ашкрофт трябваше да трансферира правата си на Мик Джагър и Кийт Ричардс . До в този момент.
 
В тирада при приемането на премия за изцяло творчество на премиите „ Айвор Новело “, Ашкрофт разгласи: „ От предишния месец Мик Джагър и Кийт Ричардс се отхвърлиха от правата си върху Bittersweet Symphony, което е извънреден жест от тяхна страна “. Ашкрофт разясни, че в действителност починалият управител на The Rolling stones, Алън Клайн, в действителност е бил виновен за създалата се обстановка, а не двамата артисти.
 
Според списание „ Ролинг стоун “ разногласието за правата е бил издигнат през 1997 година , когато The Verve е изискал позволение да направи симфонична версия на The Last Time - ария, записана през 1965 година с оркестъра на Андрю Олдъм. Те се съгласили да получат лиценз на първите пет такта от записа в подмяна 50% от авторските права и приходите, само че Клайн декларирал, че те са нарушили контракта, като са употребявали по-голяма част от песента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР