Една от най-големите компании за недвижими имоти в Китай –

...
Една от най-големите компании за недвижими имоти в Китай –
Коментари Харесай

Голяма имотна компания изпадна в огромен дълг

Една от най-големите компании за недвижими парцели в Китай – Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр, разгласи, че не може да продава задоволително бързо парцелите си, с цел да успее в точния момент да обслужва големият си дълг в размер на 300 милиарда USD. Това разгневи вложителите в компанията, които обкръжиха централния ѝ офис с искане за среща с управата. Среща нямаше, а последва публично изказване, в което беше отречена информацията за неплатежоспособност.

Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр предвиждат, че спадът в продажбите ще продължи най-малко до края на септември и това неизбежно ще утежни ликвидността на компанията. Продажбите регистрират и спад с помощта на отрицателните информации за компанията в медиите, което намалява доверието. В портфолиото на Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр има 1.4 милиона парцела, които следва да приключи.

С близо 10% поевтиняха акциите на Сhіnа Еvеrgrаndе Grоuр на 13 септември. Общо за настоящата година сривът на акциите на компанията е 75%. Oт имoтнaтa ĸoмпaния пpeдлaгaт нa инвecтитopитe дa пpиeмaт 10% oт глaвницaтa и лиxвитe oт пaдeжa нa инвecтициитe им ceгa, a ocтaнaлaтa чacт нa внocĸи пpeз идните 3 мeceцa.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР