Една от най-големите компании за храни в света - Нестле,

...
Една от най-големите компании за храни в света - Нестле,
Коментари Харесай

Нестле отчете ръст на продажбите през първата половина на годината

Една от най-големите компании за храни в света - " Нестле ", регистрира резултатите си за първата половина на 2018 година

Чрез резистентен прогрес на модела за основаване на споделена стойност на " Нестле ", компанията е на път да реализира задачите си за 2018 година, като тези резултати са подкрепени от засилващия се подтик в Съединените щати и Китай, както и в категория Детски храни, оповестяват оттова.

Отчетен е органически растеж от 2.8%, с 2.5% действителен вътрешен растеж (RIG) и ценообразуване от 0.3%.

Общите продажби са се нараснали с 2,3% до 43,9 милиарда швейцарски франка (първото полугодие на 2017г.: 42,9 милиарда швейцарски франка). Придобиванията и продажбите на активи възлизат на нула. Валутните курсови разлики понижават продажбите с 0,5%, сочат още данните.

Основният марж на оперативната облага е 16,1%, което съставлява нарастване с 20 базисни пункта във закрепена валута на отчетна база.

Оперативната облага от търговски интервенции е 14.6%, което е понижение от 50 базисни пункта на отчетна база заради по-високите разноски за преструктуриране и други чисти търговски позиции.

Печалбата на акция е повишена с 21.4% до 1.92 швейцарски франка на отчетна база. Основната облага на акция е повишена с 9,2% във закрепена валута и с 10,4% до 1,86 швейцарски франка на отчетна база, оповестяват още от " Нестле ".

Паричният поток се е нараснал с 52%, от 1,9 милиарда швейцарски франка до 2,9 милиарда швейцарски франка.

Целите за 2018 година бяха доказани, като упованията за органически растеж на продажбите ни се сведоха до към 3%; главният марж на оперативната облага е в сходство с нашите цели за 2020 година Разходите за преструктуриране1 се чака да възлязат на към 700 милиона швейцарски франка. Основните доходи на акция във закрепена валута и финансова успеваемост се чака да се усилят.

" Резултатите от първото полугодие удостоверяват, че нашите стратегически начинания и прецизното осъществяване дават резултат. Нестле поддържа окуражаващия органически растеж на приходите от продажби, който видяхме при започване на годината. По-специално, пазарите в Съединените щати и Китай демонстрират доста усъвършенстване. Останахме удовлетворени също и от засиления органически растеж в нашата съществена категория Детски храни ", съобщи Марк Шнайдер, Главен изпълнителен шеф на " Нестле ".

" Развитие на маржа е в цялостно сходство с нашите цели за 2020 година Ние сътворяваме споделена стойност, като “преследваме” растеж и възвращаемост по един уравновесен метод. В сходство с този метод ние сме засилили напъните си за нововъведения в продуктите, с цел да подтикваме бъдещия растеж и сме подхванали обилни старания за понижаване на разноските, по-специално в зоната EMENA (Европа, Близкия Изток и Северна Африка), както и в нашия Корпоративен център.

За втората половина на 2018 година чакаме по-нататъшно усъвършенстване на растежа на продажби. Подобряването на маржа чакаме да се форсира от спомагателни изгоди от стратегиите ни за успеваемост и по-благоприятното ценообразуване на стоките ", добавя той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР