Една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, Bank of America

...
Една от най-големите инвестиционни банки в САЩ, Bank of America
Коментари Харесай

Bank of America: Започна икономическата криза в САЩ, пропадането е дълбоко

Една от най-големите капиталови банки в Съединени американски щати, Bank of America (BofA), разгласи цялостна финансова рецесия в Съединените щати. Това заяви CNBC, базирайки се на отчет на Мишел Майер, водещ анализатор във финансовата институция.

Според нея няма да е допустимо да се избегне криза в американската стопанска система, а главната причина за проблемите е разпространяването на ковид. „ Официално заявяваме, че американската стопанска система изпадна в криза, присъединявайки се към останалия свят, и това е доста надълбоко закъснение “, написа анализаторката.

Майер предвижда, че Съединени американски щати са изправени пред възходяща безработица, доверието на потребителите се губи и спестяванията на процедура са унищожени. Освен това, по нейните оценки, съгласно резултатите от второто тримесечие на 2020 година стопанската система на Съединени американски щати в подтекста на тримесечието ще се срине с 12 % от Брутният вътрешен продукт, а до края на годината ще намалее с 0,8 %.

BofA направи такава отрицателна прогноза, оценявайки вероятностите на пазара на труда. Според Майер, равнището на безработицата в Съединени американски щати ще се удвои в близко бъдеще, а броят на безработните ще пораства с към милион души на месец през второто тримесечие, достигайки общо 3,5 милиона души.
В същото време BofA има вяра, че въпреки рецесията да е най-силна, тя ще се окаже краткосрочна. „ Въпреки че сривът е доста тежък, чакаме той да не продължи дълго “, написа Майер, като отбелязва, че страната не би трябвало да икономисва от тласъци за стопанската система.

Коронавирусната зараза, както и сривът в цените на петрола в международен мащаб, породени в по-голяма степен от прекратяването на съглашението OPEC +, вкараха международните фондови пазари в дълъг пик.

През последната седмица и половина единствено американските фондови тържища се сринаха с 30 %, бенчмаркът Brent падна от 52,36 $ за барел на 2 март до към 25 $ до 19 март. Повечето страни афишират огромни стратегии за финансова непоклатимост, изливайки милиарди долари на пазарите.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР