Една от най-големите интриги е дали преференциалното гласуване ще пренареди

...
Една от най-големите интриги е дали преференциалното гласуване ще пренареди
Коментари Харесай

Очаква се пренареждане на листите на партиите на евровота заради преференциите

Една от най-големите интриги е дали преференциалното гласоподаване ще пренареди кандидатските листи. Както и по кое време изрично ще станат ясни мандатите, които ще получат обособените партии въз основата на получените гласове.

Вижте повече в директното включване на Христина Христова от ЦИК:

Тенденцията на тези избори е повече гласоподаватели да се възползват от правото си на преференциален избор. При обработени 95% от протоколите 36,75% от гласоподавателите са употребявали преференциално гласоподаване.

Неофициално, пренареждане на листите ще има при претендентите на Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация.

Преференции са давани за лидера на листите на всички политически сили, които са взели участие на тези евроизбори, поради което водачите на листите са получили най-вече преференции, съобщи пред Българска национална телевизия представителят на ЦИК Александър Андреев.

След като се вкарат 100% от протоколите на изборните комисии, ще стане изцяло ясно какви ще са мандатите на представителите на политическите партии в Екологичен потенциал. Имената на депутатите ще са известни на 31 май.
 В Екологичен потенциал влизат представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, „ Демократична България “ В Екологичен потенциал влизат представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, „ Демократична България “
Пет партии ще имат депутати в Европейския парламент. Това демонстрират резултатите при обработени 95 % от изборните протоколи от вчерашния избор. Със сигурн...
Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР