Една от най-големите гордости на българската лека атлетика – Ивет

...
Една от най-големите гордости на българската лека атлетика – Ивет
Коментари Харесай

Ивет Лалова подкара 40 на плажа

Една от най-големите гордости на българската лека атлетика – Ивет Лалова, навърши 39 години на плажа Коста Адехе край Тенерифе. Крависата атлетка се похвали, че за започването на четвъртото си десетилетие ще подари на почитателите си нов уеб страница.

Родена в семейство на спортисти, Ивет интензивно тренира от дребна. Първоначално се занимава с плуване и гимнастика, до момента в който не открива огромната си пристрастеност, на която отдава живота и фантазиите си – леката атлетика.

През 2003 година на Европейското състезание за юноши и девойки до 19 година в Тампере, Финландия, печели купите на 100 м и 200 м. На 19 юни 2004 година на съревнование за Купа „ Европа “ в Пловдив Лалова пробягва 100-те метра за 10,77 сек. – нов народен връх и най-хубав резултат в света за сезона. С това достижение Ивет влиза в историята и си печели 6-то място във безконечната международна и на 2-ро място във безконечната европейска класация. Освен това публично е приета за най-бързата бяла жена в света.

Две години по-късно Лалова чупи бедрена кост на десния крайник след конфликт с различен лекоатлет по време на загрявка. След удара бедрото на Лалова е раздробено, като феморалната кост е толкоз деформирана, че сред нея зее разстояние от няколко сантиметра. В крайници на Ивет е комплициран 38-сантиметров гвоздей, а лекарите са безапелационни, че атлетката ще проходи, само че надали ще може да тича обикновено още веднъж.

Седем години по-късно – на 28 юни 2012 година, на европейското състезание в Хелзинки Ивет опровергава прогнозите и побеждава става първа на спринта от 100 метра с 11 секунди и 28 стотни и още веднъж е най-бързата бяла жена в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР