Една от най-големите до момента международни организирани престъпни групи за

...
Една от най-големите до момента международни организирани престъпни групи за
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за трафик и експлоатация на работна ръка във Франция

Една от най-големите досега интернационалните проведени незаконни групи за трафик на хора за трудова употреба и пране на пари е била разрушена при взаимна интервенция на българските и френските управляващи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Операцията е била извършена на 17 септември като са арестувани трима българи и един френски жител. Арестите са осъществени във Франция. Според доказателствата, събрани от органите на реда българите са организирали трафика на служащи в региона на град Лион. При четирима разнообразни работодатели са открити общо 167 служащи, наети за сезонна селскостопанска работа – гроздобер.

Задържаният французин осигурявал логистиката за незаконната активност като отговарял за намирането на френски работодатели.

Групата работила под прикритието на законен бизнес - наемане на служащи по трудови контракти от българско комерсиално сдружение, което от своя страна ги командировало във Франция.

Работниците трябвало да подписват трудови контракти с българското сдружение на непознат език, без да схващат наличието, само че с обещанието да получават по 60 евро дневно. Това били най-вече малоимотни и малограмотни хора от Североизточна България. Голяма част от направеното от тях било присвоявано от българското сдружение. За да узаконят добитите средства, участниците ги вложили в комерсиална активност и недвижими парцели във Франция.

Разследването на българска територия е открило, че офисът на българското сдружение, е записано на адрес, на който се намира празен незастроен имот. В дома на участник в групата са открити и конфискувани голям брой документи, доказващи незаконната активност, както и огромни парични суми за дарения сред участниците в групата от порядъка на 40 000 евро. От офиса на счетоводна къща, обслужвала сдружението на незаконната група, е конфискувана цялата му налична документи (в това число разписки, фактури, фишове за заплати, банкови преводи и др.).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР