Една от най-големите британски вериги пъбове - Уедърспун (Wetherspoon) -

...
Една от най-големите британски вериги пъбове - Уедърспун (Wetherspoon) -
Коментари Харесай

Британска верига спира продажбата на френски и германски напитки заради Брекзит

Една от най-големите английски вериги пъбове - " Уедърспун " (Wetherspoon) - разгласи през днешния ден, че от идния месец стопира да предлага френско шампанско и немска пшенична бира и ще продава повече английски питиета поради Брекзит, предадоха " Франс прес " и " Асошиейтед прес ", заяви Българска телеграфна агенция.

Основателят на веригата Тим Мартин, който е буен покровител на излизането на Англия от Европейски Съюз, изясни в официално съобщение, че от 9 юли в пъбовете му към този момент няма да е допустимо да се поръчва чаша или бутилка от фамозното френско пенливо вино, нито бяла бира, създадена във Франция или Германия. Целта му е да направи бизнеса си по-конкурентоспособен, откакто Брекзит се трансформира в действителност.

Като член на Европейски Съюз Англия е освободена от мита за вноса на артикули от Общността. Това обаче ще се промени след излизането на страната от европейския Митнически съюз след отделянето й от Европейски Съюз.

" Уедърспун ", която има 880 пъба в страната, ще размени шампанското с английски пенливи виновност и ще предлага бели бири, създадени в страната или в Съединени американски щати, прецизира Агенция Франс Прес.

Групата обаче има намерение да продължи да сервира шведски сайдер " Копарберг " (Kopparberg), откакто производителят се ангажира да го създава в Обединеното кралство след Брекзит.

Веригата не споделя нищо за италианското пенливо вино просеко, което е изключително известно измежду британците.
" Това решение ще открие пред нас нови хоризонти, тъй че да подобрим предлагането за нашите два милиона клиенти, които идват всяка седмица в питейните заведения ни ", твърди Мартин.

В известието той подлага на критика Митническия съюз на Европейски Съюз, определяйки го като " протекционистка система ", защото планува високи мита за страни отвън Европейски Съюз, което съгласно него води до повишаване на цените за английските консуматори.

През 2016 година създателят на " Уедърспун " води шумна акция в поддръжка на Брекзит, критикувайки изключително мощно ролята на медиите.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (328)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР