Една от най-големите банки в Европа, а и в света,

...
Една от най-големите банки в Европа, а и в света,
Коментари Харесай

Една от най-големите банки в Европа съобщи за критичен момент при себе си

Една от най-големите банки в Европа, а и в света, швейцарската Credit Suisse, претърпява " сериозен миг ", сподели основният изпълнителен шеф Улрих Кьорнер, оповестява TheStreet.

" Разбирам, че има доста неустановеност и спекулации както вътре, по този начин и отвън компанията ", споделя той, прогнозирайки, че ще има още " клюки и спекулации ".

Швейцарският банков колос в действителност се бори за оцеляването си. Преди година Credit Suisse имаше пазарна капитализация от 22,3 милиарда $, а сега тя възлиза на едвам 10,4 милиарда $. Пазарната капитализация на банката се е сринала с над 50% за година.

В случай на възможен банкрут на Credit Suisse, финансовият пазар може да чака потрес, предвиждат специалисти. " Ние сме в развой на преустрояване на Credit Suisse за дълготрайно и стабилно бъдеще ", разяснява Кьорнер.

През лятото ръководителят на банката Аксел Леман назначи Кьорнер за основен изпълнителен шеф. Той подреди да се извърши метаморфоза, защото банката беше затънала в корпоративни шпионски кавги, правосъдни каузи и финансови загуби.

По-рано управлението на Credit Suisse реши да избави финансово затруднената кредитна институция посредством огромни съкращения на чиновници.

Анализаторът от швейцарската банка Swissquote Ипек Озкардеская, по-рано допусна, че Credit Suisse може да бъде погълната от огромен съперник или избавена от швейцарското държавно управление. Според нея вероятността швейцарските управляващи да позволен банката да банкрутира е извънредно дребна.
 Credit Suisse е наказана за пране на пари на наказания за трафик на кокаин българин Евелин Банев - Брендо
Швейцарска банка беше наказана за пране на пари на български наркотрафикант

Финансовата институция ще бъде санкционирана с 2.1 милиона долара
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР