Една от най-големите американски компании, JohnsonJohnson, се съгласи да изплати

...
Една от най-големите американски компании, JohnsonJohnson, се съгласи да изплати
Коментари Харесай

Johnson & Johnson ще плати милиони долара, за да избегне дела в САЩ

Една от най-големите американски компании, JohnsonJohnson, се съгласи да изплати отвън съда 10 милиона $ единствено в Охайо като част от по този начин наречената „ опиоидна рецесия “.
Скандалът, който към този момент интензивно минава в правосъдни разногласия в Съединени американски щати, е обвързван с разпространяването на зараза, основала взаимозависимост от болкоуспокояващи /т. нар. „ опиоидна взаимозависимост ” – бел. ред./, измежду американците. Много компании за произвеждане и дистрибуция на медикаменти са упрекнати в поощряване на лекарите да предписват болкоуспокояващи, водещи до пристрастяване през 90-те години. Според някои оценки това е довело до 200 хиляди смъртни случая, породени от използването на такива медикаменти.
" JohnsonJohnson и неговите фармацевтични компании Janssen през днешния ден оповестиха съглашение за извънсъдебно заплащане в окръзите Ohio Kuyahoga и Summit, които ще разрешат всички искове…и ще изключат компанията от федералния иск, плануван за 21 октомври 2019 година ", се споделя в известието на фармацевтичния колос.
Компанията към момента не признава присъединяване си в „ опиоидната рецесия “ и упорства, че медикаментите й съставляват „ по-малко от 1% от опиоидните медикаменти, предписани в Съединени американски щати “. В същото време самият проблем в JohnsonJohnson не се отхвърля.
Съдебният развой, упоменат в известието за пресата, което би трябвало да стартира след три седмици, може да бъде " процесът на века " във фармацевтичната промишленост в Съединени американски щати.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР