Една от най-емблематичните сгради на София и символ на недовършените

...
Една от най-емблематичните сгради на София и символ на недовършените
Коментари Харесай

Събарят една от най-емблематичните сгради в София

Една от най-емблематичните здания на София и знак на незавършените огромни социалистически планове ИПК „ Родина “ ще бъде съборена тази неделя, 26-и април сред 9:00 и 10:00 ч. Това оповестиха от компания „ Изток плаза Инвест “, притежател на терена.

Сградата се бъде разрушена заради нефункционалните ѝ характерности и градивни проблеми. Процесът ще се реализира според детайлни софтуерни планове, които са съгласувани с всички способени институции при прецизно съблюдаване на условията за сигурност. Именно въз основа на тях и за сигурността на жителите ще бъде въведена и краткотрайна метаморфоза на придвижването по бул. “Цариградско шосе “.

Конструкцията на постройката от 17 етажа ще бъде разрушена чрез взривно вещество посредством отдалечен механизъм. Технологията е модерна и се употребява при взривяване на стоманенобетонни здания в целия свят.Фирмата подизпълнител, която дава отговор за това, има над 31 година опит на българския пазар. Осигурена е и оптималната сигурност на периметъра към постройката. Изградена е отбрана от полиетилен, телени мрежи, както и защитни насипи от трошен бетон. Строителните боклуци и тяхното извеждане отвън парцела след гърмежа няма по никакъв метод да лимитират свободното напредване на жителите отвън територията на обекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР