Една от най-емблематичните песни в репертоара на Сашка Васева Не

...
Една от най-емблематичните песни в репертоара на Сашка Васева Не
Коментари Харесай

Кой Е Мистериозният Георги От Песента На Сашка Васева?

Една от най-емблематичните песни в репертоара на Сашка Васева „ Не мога да те не помни, Георги ” е дело на композитора Митко Динев и текстописката Катя Керанова. По тяхна покана през 1994 година певицата извършва за пръв път тази ария на фестивала „ Пирин фолк ”.

„ Тогава не завоювах нищо с изключение на любовта на публиката, което ми беше задоволително. Ако не беше обаче тази ария, никой нямаше да знае за мен ”, споделя Васева. В живота на фолкфурията няма мъж на име Георги, в който да е била влюбена. Ала има вяра, че светецът бди над нея и фамилията.

Винаги върви в църквата „ Свети Георги ” в нейния роден град Дупница, с цел да пали свещичка. Каквото и да го апелирам, се случва, споделя певицата. Бащата на Сашка е боен и свързва 6 май по-скоро с Денят на армията, в сравнение с с Гергьовден.

„ Всяка година се събираме с моето семейство, с цел да отдадем респект на татко ми (смее се). Преди да седнем на масата той постоянно споделя: Стройте се! ”, добавя шеговито певицата, написа Блиц.

Наскоро Дупнешката Мадона пусна обща ария с прословутия танцьор и неин съквартирант в къщата на „ Вип Брадър ” Алфредо Торес, озаглавена „ Хита на сезона ”. В нея фолк певицата възпява няколко акцента, свързани с кариерата. Именно там попада и една от най-поръчваните песни измежду именниците на Гергьовден „ Не мога да те не помни, Георги ”.



Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР