Edna от най-драматичните истории в българската литература се появява в

...
Edna от най-драматичните истории в българската литература се появява в
Коментари Харесай

Един от най-добрите български романи - „Антихрист“ от Емилиян Станев, с ново красиво издание

Edna от най-драматичните истории в българската литература се появява в ново издание с твърди корици и с рисуваните инициални букви на художника Дамян Дамянов.

„ Антихрист “ от Емилиян Станев e измежду шедьоврите на българската литература на XX век и възкресява средновековното минало на България, задавайки метафизичен въпроси, настоящи и до през днешния ден .

По време на ръководството на Иван Александър и неговите наследници Иван Срацимир и Иван Шишман, таман преди края на Втората българската страна, в центъра на събитията се оказва монахът Еньо, който се оказва раздран сред дявола и бога, тъй като „ индивидът обича дявола не по-малко от бога и не може да живее без него, тъй като всяко провидение пречупва гордостта му...”.

Във времена, в които „ знатните се занимават повече с вълшебства, в сравнение с с молебствия, простите го блъснали на равнодушие, обири и милостиня, а царската власт линее и си стои настрана…”, житието на един духовник слага под подозрение църквата и нейната непорочност, монашеството, царския двор и модерният по това време исихазъм.

Богохулник и разколник, Еньо е сборен облик на всеки търсещ човек, на ренесансовия човек, изпреварил времето си .

 книга Ciela

„ Антихрист “ Емилиян Станев е безсмъртна творба за безконечния спор сред Доброто и Злото, за спора сред дух и действителност.

„ Човек, в случай че е подведен, е благополучен, тъй като не си дава сметка, че животът му е поредност от старания, редица от които приключват с неуспех. Без старания неуспехът е неминуем, с старания е допустимо да бъде избегнат.”
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  Децата ни са все по-депресирани поради смарт телефоните. Как да им помогнем? Обратно в час Децата ни са все по-депресирани поради смарт телефоните. Как да им помогнем?  5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение Обратно в час 5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение  Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие Обратно в час Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР