Една от най-честите препоръки в днешно време е да не

...
Една от най-честите препоръки в днешно време е да не
Коментари Харесай

Съвети как да не спрем бягането дори при тропически температури

Една от най-честите рекомендации в днешно време е да не излизаме без потребност в най-горещата част от деня

Това обаче не значи, че би трябвало да спрем отдиха.

Експертите поучават по какъв начин да продължим да бягаме даже при тези тропически температури, написа

Трябва да внимавате къде ще бягате и кога. Задължително би трябвало да приемате вода за рехидратация и най-малко в тези горещи дни да намалите темпото.

Според проучване на американския специалист Джеф Годи, в случай че температурата на въздуха е с 10 градуса по-висока от естествената, бягането би трябвало да е с 30 секунди по-бавно.

Препоръчително е, в случай че бягате 30-40 минути, да изпиете два пъти по половин литър вода и да избягвате да бягате по асфалт, а да го вършиме в парк и други зелени площи, за предпочитане рано заран или вечер.

Освен температурата влажността на въздуха също лимитира бягането. Тялото ни се охлажда посредством изпотяване, по тази причина би трябвало да носим и подобаващи леки облекла.

И, внимавайте, по време на тичане не би трябвало да се разболявате и да спирате. Ако чувствате, че гърлото ви е изсъхнало и не можете да преглъщате, това значи, че към този момент сте обезводнени.

Симптомите на топлинен удар са световъртеж, сърбеж по лицето, студена пот, интензивен пулс и обща уязвимост, само че, несъмнено, не би трябвало да го допускате.

Спирайте постоянно и пийте вода и неотложно спрете да бягате, в случай че получите някой от тези признаци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР