Една от най-чаканите футболни срещи у нас - мачът от

...
Една от най-чаканите футболни срещи у нас - мачът от
Коментари Харесай

Мачът с Англия у нас пред празни трибуни?

Една от най-чаканите футболни срещи у нас - мачът от квалификациите за европейското състезание през 2020 година сред България и Англия, може да се играе пред празни трибуни.

Причината е расисткият скандал, който забърка български почитател при загубата на " лъвовете " с 0:4 на " Уембли " преди седмица. Според " 24 часа ", става дума за 60-годишен почитател, дошъл от София за срещата, който в края на мача се е изправил на трибуните и е извикал " Стърлинг, ти си маймуна! ".
Арестували българин поради расизъм на " Уембли " Родният почитател обиждал Рахийм Стърлинг
Стюардите незабавно са го извели от стадиона и той е бил предаден на полицията. За случая е било обявено на делегата на мача Петер Лундстрьом от Финландия. Той евентуално го е присъединил в отчета си, което значи, че националният тим ще бъде осъден за трети път, като не е изключено глобата да е мач пред празни трибуни. По правилника на УЕФА, при второ нарушение за расизъм, отборът играе един мач при затворени врата и би трябвало да заплати санкция от 50 хиляди евро.

Снимка: Reuters

В момента България изтърпява две санкции от УЕФА поради държанието на футболните последователи в мачовете от квалификациите с Косово, когато се чуха крясъци " Убий шипъра! " и Чехия, когато на трибуните беше видян националистически знак.

Първата глоба е затваряне на 3000 места в бранш " Б " за мача с Чехия на 17 ноември. За дуела против Англия на 14 октомври ще бъде затворен бранш с най-малко 5000 места.

Мачът с Англия от квалификациите се очакваше да бъде най-посетеният на националния стадион " Васил Левски ". Той би трябвало да се изиграе на 14 октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР