Една от най-бързоразвиващите се икономики в Азия - Филипините подготвя

...
Една от най-бързоразвиващите се икономики в Азия - Филипините подготвя
Коментари Харесай

Една от най-бързорастящите икономики строи летища и жп линии за $15.3 милиарда

Една от най-бързоразвиващите се стопански системи в Азия - Филипините приготвя построяването на транспортни планове за 15.3 милиарда $. Властите са одобрили общо 20 плана за железопътен и въздушен превоз.

Най-важният от тях е построяването на ново летище в провинция Булакан, северно от столицата, което да облекчи трафика на претрупаното летище на Манила. Аеропортът ще коства 735.6 милиарда филиписнки песос (14.1 милиарда долара), а реализатор ще е локалният колос San Miguel Corporation.

 Строителният взрив за $180 милиарда във Филипините може да върне емигрантите вкъщи
Строителният взрив за $180 милиарда във Филипините може да върне емигрантите вкъщи

Липсата на фрагменти спъва смелите упоритости на президента Дутерте

Правителството утвърди и търг от 12.6 милиарда песос (241.3 млн. долара) за употреба на интернационалното летище Кларк в някогашната американска военна база и железопътен план за 50 милиарда песос (957.6 млн. долара), който ще свърже Кларк със свободното пристанище на Субик.

Летищата и железопътните линии са основна част от огромния инфраструктурен проект за 9 трлн. песос (172.3 милиарда долара) на президента Родриго Дутерте. В рамките на програмата, наречена " Строене, строене, строене ", Филипините имат за цел да усилят разноските за инфраструктура до 7.3% от брутния вътрешен артикул до 2022 година от 6.3% през тази година, с цел да поддържат стопанска система, която нараства с над 6% от 2012 година насам.

 Страната, която шеста година е измежду най-бързорастящите стопански системи
Страната, която шеста година е измежду най-бързорастящите стопански системи

И не демонстрира признаци за закъснение. Как го реализира?

70-годишното летище в Манила обслужва доста повече от 30-те милиона пасажери, за които е проектирано и това докара до потребността от разширение на летище Кларк. Това провокира интереса на огромни компании от района.

Подавaнето на офертите за интервенциите на Кларк евентуално ще бъде през юли, а спечелилият ще бъде определен през август. Капацитетът на летището ще се усили до 12 млн. пасажери от сегашните 4 млн. в границите на 2 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР