Една от най-бързо развиващите се индустрии в последните години е

...
Една от най-бързо развиващите се индустрии в последните години е
Коментари Харесай

Нарастващата връзка между онлайн букмейкърите и футбола

Една от най-бързо разрастващите се промишлености в последните години е хазартната. В частност, става въпрос за онлайн хазарта и уеб страниците за залози. В това число влизат уеб страниците, които дават спортни залози, както и тези с казино оферти в мрежата. Колкото по-богата става тази промишленост, толкоз повече въздействие оказва на спорта. И това не се вижда единствено в чужбина, само че и у нас. Връзката сред онлайн хазарта и спорта, в частност футбола, стана много тясна и за момента двата бранша мъчно биха се разделили. От една страна, тази връзка донася позитиви за спортния бранш, само че въпреки това, има специалисти, които се тормозят от нея и показват проблемите, до която тя води.

Фактите за връзката сред
букмейкърите и футбола

За да се потвърди в действителност връзката сред хазартните компании и футбола, ще се позовем на изследванията, които вършат специалистите от уеб страницата Nostrabet.com. Те означават спонсорските контракти сред
букмейкърите и футболните тимове във Англия и България. Ако се питате за какво тъкмо Англия, то това е страната с максимален брой букмейкъри, позиционирани в нея и безспорно е най-големият пазар в тази промишленост.

Фактите за футболния сезон 2018/2019 са ясни - 60% от клубовете в най-високите две равнища на британския футбол имат
хазартна компания на своите екипи. В частност, 9 от 20 тима в Премиър Лийг имат логото на хазартна компания на своите фланелки, а броят на сходни тимове в Чемпиъншип, второто равнище на британския футбол, е 17 от общо 24 отбора. Освен това, водещият онлайн оператор Bet365, който е лицензиран и у нас, даже е притежател на един отбор от второто равнище - Стоук Сити.

У нас нещата не са доста по-различни. Само един от 14-те тима в Първа лига няма формален спонсор от
букмейкърите. 7 тима носят логото на Efbet на своите екипи, до момента в който други 5 отбора са спонсорирани от Уинбет, а софийският Славия към този момент няколко следващи години си партнира с Бет365. Във втора лига също има спонсорирани отбори, само че там въздействието на букмейкърите към момента не е чак толкоз огромно. Все отново те са ориентирани към най-високото равнище на футбола у нас, където е и най-голямата фенска маса.

Притесненията от тази връзка

Вече е ясно, че връзката сред хазартните компании и футболните тимове съществува. Тя е нескрито и при други спортове, само че във футбола е най-силно изразена. Счита се, че тя обаче носи и проблеми. Специалистите по проблеми с
хазарта във Англия регистрират, че възходящото въздействие на хазартния бранш и все по-голямата реклама вреди на хората в страната и ги трансформира в хазартно подвластни. Цифрите сочат, че има към 430 000 проблематични залагащи на Острова, като 25 000 от тях са в графата - хазартно подвластни.

Букмейкърите употребяват връзката си с футбола и тимовете, с цел да стават все по-популярни. Те промотират другите си оферти посредством тях. Така да вземем за пример може да срещнете Betfair
бонус код предложения преди разнообразни събития, по време на тяхното протичане или пък в рекламите към него. Опасенията са, че всичко това кара хората да се любуват на мача не просто като фенове, само че и като залагащи. Все по-прието и у нас става схващането, че много по-голяма страст от елементарната носи гледането на футболен мач със знанието, че имате залог и очаквате облага от този мач. Все повече хора си мислят, че би трябвало да извършат залог на съответен футболен мач, с цел да му се насладят оптимално. Това обаче може да докара проблеми с времето.

Онлайн
букмейкърите също започнаха много съществени ограничения за ограничение на хазартно подвластните си клиенти. Истината обаче е, че и двете страни би трябвало да подходят съществено към казуса. Инструментите за предварителна защита на сходна взаимозависимост са налице и специалистите предлагат те да бъдат употребявани.

Ползите от връзката сред футбола и фирмите за
залози

В днешно време надали има футболно състезание в някоя страна, в която
хазартът е законен, да не се срещат партньорства сред оператори и тимове. В България е по този начин, във Англия също е по този начин, само че ситуацията е сходно и в доста други страни. Хазартните компании са едни от най-богатите в света на бизнеса и техният принос към финансовото богатство на тимовете е голям. Реалността е такава, че сега букмейкърите са едни от водещите и най-големи спонсори освен в света на футбола, само че и спорта като цяло. Ясно е, че развиването на който и да е спорт изисква вложения, а когато едни от най-големите компании пожелаят да влагат средства в даден клуб, той мъчно би им отказал. Последното важи изключително за българските тимове.

Когато хора от организации за отбрана от
хазартна взаимозависимост насочат въпроса по отношение на възходящото въздействие на хазартните компании във футбола към Английската Футбола Лига, от там дават отговор, че те не могат да се месят в това кой тим с кого ще си партнира. У нас също е по този начин, като букмейкърите употребяват своите партньорства с тимовете и събитията към тях, с цел да се популяризират и по малкия екран. Най-често се промотират предложения и функционалности или оферти в уеб страницата. Ако желаете да научите повече за един от известните български оператори, може да разгледате ревюто за Winbet бонус код от Nostrabet, в което са разказани предложенията на марката. Очакванията са онлайн операторите да си останат като един от най-големите рекламодатели и спонсори на футбола в околните години.

Връзката сред
букмейкърите и футболните тимове наподобява извънредно здрава и надали скоро ще забележим разделяне на двата бранша. Позитивите от тази връзка са годни както за единия бранш, по този начин и за другия. В същото време обаче е похвално, когато те работят дружно за оправянето с хазартната взаимозависимост. Пример за това е акцията за “Отговорен хазарт ”, която беше стартирана в плейофните финали в британския футбол през предишния сезон. При нея всички играчи на тимовете, които се бориха за промоция, носеха специфичен бадж с ясния слоган - “When the fun stops. Stop. ” ( “Когато заниманието спре. Спри. ”). Разбира се, не би трябвало да се не помни, че залозите и игрите са за развлечение и не е целесъобразно да се прекрачва границата сред естествените залози и несъразмерното залагане. С повече сходни начинания, очакванията са нещата да се подобрят в бъдеще.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР