Една от най-бързо растящите компании в България - бившата Алтерко,

...
Една от най-бързо растящите компании в България - бившата Алтерко,
Коментари Харесай

Бившата Алтерко планира производство във Виетнам

Една от най-бързо растящите компании в България - някогашната " Алтерко ", понастоящем " Шелли груп " разгласи проекти за ново произвеждане във Виетнам. Така страната ще измести Китай , която от години е обичайният пазар на българския производител на артикули за автоматизация на дома.

Според проектите на " Шелли груп " навлизането във Виетнам ще бъде дружно с китайските им сътрудници, разяснява за Money.bg изпълнителният шеф на компанията Димитър Димитров.

Наскоро от сдружението оповестиха, че се целят в доходи от 200 милиона евро към 2026 година, откакто докладът за първото тримесечие на тази година сподели мощен растеж на продажбите и облагата. Акциите на компанията нарастнаха с над 24% в последната година, а пазарната капитализация доближава 421,2 милиона лв..
 Снимка 473121
Източник:

Засега от компанията отхвърлят да създават у нас поради високите транспортни разноски.
 Българската
Една от най-бързо растящите компании у нас сменя името си и издава акции за чиновниците

Какво ще е новото име?

Предимство на Виетнам е, че е по-близка дестинация до Китай, който остава най-малко в началото източник на съставни елементи. Освен това в България не може да се построи задоволително гъвкава индустриална конструкция, която да поеме възможни проблеми, описват от компанията.

Новото произвеждане във Виетнам би трябвало да проработи през 2024 година. Разбира се, в случай че всимко върви по проект.

" Ще се стартира с производства на по-прости устройства и последователно производството ще се уголемява, в случай че всичко върви по проект ", разяснява Димитров.

Той акцентира, че производството във Виетнам е доста по-скъпо от Китай. Освен това има и липса на задоволително работна ръка, която да е осведомена с технологиите и да специализира в производството на такива устройства, само че предизвикването към този момент е поето и оптимизмът е налице.

На този декор рестриктивната политика на Пекин към представителите на бизнеса не стопира.
 Българската
Българската " Алтерко " регистрира над 60% растеж на приходите от продажбата на устройства за дома

Близо 30 милиона лв. за три месеца
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР