Една от натоварените улици в Бургас ще бъде асфалтирана през

...
Една от натоварените улици в Бургас ще бъде асфалтирана през
Коментари Харесай

В Бургас асфалтират през нощта, за да се облекчи движението възможно най-бързо

Една от натоварените улици в Бургас ще бъде асфалтирана през нощта, с цел да не основат проблеми на хората, които употребяват градския превоз, заяви за Actualno.com Чанка Коралска, която е зам.-кмет по строителство, вложения и районно развиване.
„ Когато се поставя последният пласт асфалт по улица „ Стефан Стамболов “ ще се работи през нощта. Засега планираме това да е в сряда против четвъртък вечерта идната седмица. Там се намира централна автобусна спирка за огромна част от градските и междуградските рейсове. Не можем да си позволим напредването на хората до домовете им, до работа и други места в града да бъде затруднено. Затова от общината изискахме от компанията да направи организация и те имат подготвеност да работят през нощта “.

В града предстоят и други пътни поправки. Един от тях е по бул. „ Демокрация “, който е част от огромен план. В него се включва улица „ Стефан Стамболов “ в сектора от кръговото придвижване на входа на града до бул. „ Тракия “ и другото платно на улица „ Стефан Стамболов “ пред многопрофилната болница. След това ремонтите продължаваме към улица „ Булаир “. Те ще се вършат и идната година, тъй като са по план, чийто период е до 2020 година.
В момента в града се вършат главно кърпежи на пътните настилки, които съставляват подготовка на улиците за зимния сезон. Те ще продължат до края на месец ноември, в случай че времето разреши. По този мотив Чанка Коралска прибавя още: “Тази година се чака октомври да е подобаващ за сходни действия, тъй че ще успеем да закърпим улиците и да довършим някои обекти които сме почнали. Това са паркингите пред блок 16 в комплекс „ Изгрев “ и до блок 415 в „ Меден рудник “. Мога да кажа, че все още сме осъществили повече от 1200 паркоместа . Ние си поставихме амбициозната цел да са над хиляда и я постигнахме. Паркингът на бул. „ Мария Луиза “ към момента не се построява поради правосъдни каузи. Той е по социална поръчка и сега тя се апелира. Делото е във Върховен административен съд, на 20 октомври съдът ще се произнесе. Комисията за защита на конкуренцията към този момент се произнесе в интерес на община Бургас. Очакваме Върховен административен съд да удостовери това решение и ще стартираме с ремонта “.
Последната информация по тематиката с ремонтите по пътните артерии в града е обвързвана с въвеждането на краткотрайна организация на придвижването по улица „ Янко Комитов “ и касае времето от 7 до 8 октомври. Там ще се осъществени строително-монтажни действия, които ще затруднят придвижването на светофарното кръстовището до комерсиалния център. Службите за надзор на трафика предлагат на водачите на коли да съблюдават краткотрайна организация на придвижване и да употребяват обходни направления, с цел да се избегнат тапи и произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР